Beste Braziliaanse Koffie. Van Pure Kwantiteit Tot Geweldige Kwaliteit

Beschouw ons als uw koffiegidsen! We zullen de geschiedenis, het heden en de vooruitzichten van Braziliaanse koffie bespreken. Bovendien zullen we uitleggen waarom het in zoveel melanges zit. Laten we ons comfortabel voelen, ontspannen, en laten we u vertellen dat het waarschijnlijk comfortabeler is dan een vliegtuig.

Ben je dol op unieke koffies van over de hele wereld? Atlas Coffee Club bezorgt een wereldtour koffie aan je deur. Klik hier om 50% korting te krijgen op je eerste box.

Korte samenvatting: de beste Braziliaanse koffie

Een Korte Geschiedenis

Koffie is niet inheems in Amerika, dus werd het hierheen gebracht. Francisco de Melo Palheta was degene die de eerste Braziliaanse koffieplant plantte. Hij deed dat in 1727. Het verhaal gaat dat de Portugezen de koffiemarkt wilden betreden, maar de gouverneur van Frans-Guyanas weigerde mee te werken aan de handel in de zaden. Palheta werd op diplomatieke missie gestuurd om de vrouw van de gouverneur te winnen. Ze overhandigde hem een boeket met daarin de gewilde zaden.

Deze zaden werden vervolgens naar Brazilië gesmokkeld en daar ontstond de koffie-industrie. Brazilië was in staat om wereldwijd aan de vraag naar koffie te voldoen nadat de Haïtiaanse Revolutie veel koffieplantages in Haïti zag afbranden. (Haïti produceerde voor die tijd de helft van de wereldkoffie).

De tweede koffieboom was zo prominent aanwezig in de Braziliaanse cultuur, economie en politiek, dat het nu ascaf com Leite (koffie met melk) wordt genoemd, omdat dit de twee dominante industrieën van Brazilië waren.

Op zoek naar cadeau-ideeën? Bekijk onze top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers voor 2021

Smaakprofiel

Brazilië heeft een bewogen verleden met betrekking tot de smaak en kwaliteit van zijn koffiebonen. Braziliaanse functionarissen verzetten zich in de jaren tachtig tegen pogingen om de exportquota te wijzigen. Ze wilden de productie van mildere koffiebonen van hogere kwaliteit aanmoedigen. Vanwege de onenigheid van Brazilië, voorgestelde overeenkomst. 1989 zag het einde van de overeenkomst.

Als gevolg hiervan loste de controlerende kracht op de Braziliaanse koffiemarkt, het Braziliaanse Koffie Instituut, echter op, waardoor er ruimte vrijkwam voor de bloei van de vrije markten. De kwaliteit van koffie is aanzienlijk verbeterd, wat heeft geleid tot de productie van de bonen waar we nu van genieten.

Vanwege hun geschiedenis van het prefereren van sterkere bonen, vertrouwen velen nog steeds op Brazilië alleen voor espressomelanges. Er zijn veel andere hoogwaardige single-origin-koffies beschikbaar die uw aandacht zeker waard zijn. Deze koffies hebben een aangename zoetheid die doet denken aan chocolade en karamel. Ze zijn ook rijk van kracht en licht zuur.

Verscheidenheid

Braziliaanse koffie is een land met veel variatie. Er zijn 14 belangrijke koffieproducerende gebieden in Brazilië. Ze zijn als volgt verdeeld over 7 verschillende staten (subregio’s tussen haakjes; staten vetgedrukt): Minas Gerais (Sul de Minas, Cerrado Mineiro, Chapada de Minas, Matas de Minas), So Paulo (Mogiana, Centro-Oeste), Esprito Santo (Montanhas do Esprito Santo, Conilon Capixaba), Bahia (Planalto da Bahia, Cerrado da Bahia en Atlantico Baiano), Paran (Norte Pionerio do Paran), Rondonia en Rio de Janeiro.

De subregio’s van Minas Gerais zijn goed voor ongeveer 50% van de totale koffieproductie. 60% hiervan wordt echter geproduceerd door kleinschalige boerderijen. De haven van Santos ligt in So Paulo en de regio Cerrado in Bahia. Esprito Santo produceert ook het op een na grootste volume bonen, maar dat zijn voornamelijk Robusta. Dit is de reden waarom je hier niet veel over hen zult vinden.

We zijn ervan overtuigd dat u nu de verbazingwekkende diversiteit in dit land kunt zien. Er zijn veel opties, van sterke, espresso-achtige koffie tot meer experimentele, complexe koffie.

Beste Braziliaanse Koffie

Huckleberry Roasters Flores Belas

Huckleberry Roasters Flores Belas

Deze prachtig uitgebalanceerde beker is exclusief voor Trade! De rijke chocoladearoma’s worden aangevuld met een vleugje sinaasappelzuur en een aanhoudende karamelzoetheid.

Als je van je ochtendkopje houdt om een beetje zoet te smaken (zonder bergen suiker toe te voegen), dan kun je overwegen om een zakje Flores Belas-bonen van Huckleberry Roasters aan je koffieroutine toe te voegen.

Deze medium geroosterde bonen hebben rijke chocoladesmaken die zich prachtig combineren met toffee en geroosterde amandeltonen, en je zult een kopje van deze koffie geruststellend vinden wanneer je het zet, of het nu op een koele middag is of zelfs als je je haast om het naar beneden te slurpen terwijl je sprint de deur uit op een hectische ochtend.

Deze medium gebrande Peaberry Coffee is een voorbeeld van de hogere kwaliteit die Braziliaanse bonen kunnen bereiken. Met een voornamelijk hazelnootachtige smaak en tonen van framboos, voldoet deze koffie aan de verwachtingen voor zachtheid en complexiteit van Santana-landgoedkoffie. De koffie is vol en heeft een rijk aroma. De medium branding zorgt voor een uitgebalanceerd kopje.

Methodische Koffie Brazil Dulce-handtekening

Methodische koffie Brazil Dulce-handtekening

Chocolade, nootachtig, zacht en zoet, wat wil je nog meer? Je proeft de karamelzoetheid verpakt in fluweelzachte karamel, en je zult ook hints van donkere chocolade en geroosterde hazelnoten opmerken.

Een combinatie van twee door vrouwen geproduceerde koffievariëteiten, de Brazil, Dulce Signature-melange van Methodical Coffee, geeft je echt het beste van twee werelden. Deze melange is een combinatie van met honing verwerkte Mondo Novo en Yellow Catuai, een natuurlijk verwerkte koffie die rijk en donker is met tonen van donkere chocolade. Het kan worden gebruikt als een ophaalservice halverwege de ochtend of middag.

Bestel een zak Methodicals-brouwsel voor jezelf via de link hierboven of op hun website, maar als je ooit in Greenville, South Carolina bent, doe dan een poging om een van hun winkels binnen te gaan en in huis te genieten van een kopje van dit gedurfde brouwsel!

Deze medium gebrande koffie is een combinatie van koffies uit verschillende streken van Brazilië. De melange heeft een hogere zuurgraad dan andere opties en biedt een algehele zoete smaak met een medium body en fruitig aroma. Het wordt het best geserveerd als een espresso, gebrouwen in een machine of Moka-pot.

Het merk is geliefd bij velen. Het merk is marktleider in Portugal. Hun catchline is dat ze een merk zijn met een menselijk gezicht.

Deze medium gebrande 100% Arabica koffie komt uit de regio Cerrado. (Lees de FAQ-sectie voor meer informatie over de kweekomgeving om te begrijpen waarom dit belangrijk is). Houd koffie met het label Brazil Santos in de gaten, aangezien dit label over het algemeen een goede indicator is voor hogere kwaliteit.

Dit is een duurdere Braziliaanse optie, maar het heerlijk zachte gevoel en de aangename smaak en aroma van fruit tot chocolade maken het de uitgave waard. Het heeft een medium body en een consistent brouwsel dankzij de microroosterpraktijken.

Hier is nog een Braziliaanse Santos-optie, deze keer van Coffee Bean Direct, die bonen rechtstreeks van Braziliaanse bedrijven koopt. Santos is een Bourbon-melange, een variëteit van de Arabica-bonen. Dit is een zeer soepele branding met een lage body, kaneelnuance en een lage zuurgraad.

Als je het alleen doet, kan de lb-tas te zwaar zijn. We hebben de link voor het 3 pak van 454gm zakjes bijgevoegd. Op die manier kun je ze zelf wat langer gesloten houden of de extra’s cadeau doen aan vrienden. Als je een groot koffieliefhebbend gezin hebt, is 2 kg misschien praktischer.

Santa Clara is een ander Braziliaans merk dat een meer verfijnde versie van traditionele Braziliaanse koffie aanbiedt. Santa Clara-bonen worden gebrand in Cafe 3 Coracoes, een toonaangevende koffieproducent. Je geniet van een rijke en sterke koffie met een evenwichtige body.

Dit is het juiste product voor jou als authenticiteit en kwaliteit belangrijk voor je zijn.

Braziliaanse Koffiemerken

Hier is een overzicht van de beste opties als je Braziliaanse koffie van een specifiek merk wilt bestellen.

Braziliaanse Santos-koffie

In dit artikel werd Santos koffie al genoemd, maar we wilden je graag wat meer informatie geven. Bourbon Santos is een gewassen koffie van gemiddelde tot hoge kwaliteit uit Brazilië. Deze koffies hebben over het algemeen meer uitgesproken fruitsmaken en zuren.

Café Bom Dia

Dit merk is voor degenen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid. Dit merk gourmetkoffie is de grootste producent van duurzame koffie van het land. Het biedt verse, single-origin koffie. Het brouwt een gladde kop met een zware body, waardoor het een luxueus, zijdeachtig mondgevoel krijgt, aangevuld met zoete, heldere citrustonen.

Café de Ponto

Deze bonen worden geteeld op de Braziliaanse landgoederen Minas Gerais en So Paulo. Deze boerderijen komen samen om een indrukwekkende melange te creëren met een levendige smaak en een zachte afdronk. De blend wordt medium geroosterd met een fijne maling.

Café Melitta

Melitta Extra Strong koffie is de perfecte keuze voor liefhebbers van donkere branding. Hiermee krijg je een uitgesproken sterk brouwsel met een even intens aroma. Melitta is een bekend Braziliaans merk.

Cooxup

Cooxup is een particuliere koffiecoöperatie en is in feite de grootste, zowel binnen als buiten Brazilië. Net als Caf do Ponto zijn de bonen afkomstig van Arabica-producerende landgoederen in So Paulo en Minas Gerais.

Veel Gestelde Vragen

Voor Welk Percentage Van De Koffieproductie In De Wereld Kan Brazilië Worden Gecrediteerd?

Hoewel de koffie-industrie in Brazilië in het laatste deel van de 20e eeuw een achteruitgang doormaakte, blijft het ’s werelds grootste koffieproducent. In feite heeft het die positie de afgelopen 150 jaar bekleed. Het is zowel de grootste producent als exporteur van koffie ter wereld en domineert ongeveer 1/3 van de wereldwijde koffieproductie. In 2016 betekende dat de productie van ongeveer 7,26 miljard pond koffie.

Leuk weetje: het land is bedekt met koffieplantages die een verbazingwekkende 10.000 mijl beslaan.

Hoe Werkt Het Classificatiesysteem?

Brazilië heeft een complexe geschiedenis van het ontwikkelen van een koffieclassificatiesysteem. Het resultaat dat vandaag de dag nog steeds van kracht is, is een zeer gedetailleerd systeem dat de complexiteit van veel andere landen ver overschaduwt. Schermsortering (grootte), kleur en cupping (smaak) zijn de drie factoren die de ranking bepalen.

De resulterende rangen zijn strikt zacht, zacht, zacht, hard, riada, rio en rio zona (van beste naar slechtste).

Wat Is De Omgeving Om Te Groeien?

Positief is dat Brazilië vrij constant gematigd weer heeft, wat geweldig is voor de productie van zowel Robusta- als Arabica-bonen. Braziliaanse koffie wordt echter over het algemeen op vrij lage hoogten verbouwd. Zeer weinig boerderijen zijn daadwerkelijk in staat om een groeihoogte te bereiken die hoog genoeg is om door uw lokale koffiesnob als premium te worden erkend. Er zijn een aantal koffiegebieden die zelfs de meest fervente critici kunnen verrassen.

Drie hoofdgebieden zijn verantwoordelijk voor hoogwaardige Braziliaanse koffie: Mogiana en Sul Minas. Cerrado is de derde. Mogiana is de oudste en heeft een ongelooflijke, rijke rode aarde die zoete, volle en uitgebalanceerde koffies produceerde. Sul Minas, een heuvelachtig gebied midden in het koffieland, is de thuisbasis van twee van de beroemdste koffieplantages: Monte Alegre en Ipanema.

Cerrado is het meest veelbelovende en recente teeltgebied. Gelegen op een hoog, semi-aride plateau, is het weer constant helder en droog tijdens het oogstseizoen. Dit helpt enorm bij het droogproces en geeft de hoop op echt hoogwaardige bonen.

Wat Is De Beste Methode Om Koffie Te Zetten?

Espresso

Dit is de beste keuze voor Braziliaanse koffies, zoals we eerder zeiden. En eerlijk gezegd is het moeilijk om een espressomelange te vinden die geen Braziliaanse bonen bevat. Deze methode werkt goed vanwege de rijke chocoladesmaken en volle bonen, zelfs die in de middelste laag.

Franse media

French Press is een uitstekende keuze voor zware, volle koffiesoorten. Bovendien betekent Braziliaanse koffie van nature een lage zuurgraad dat de lange steile helling je geen onaangenaam zuur brouwsel zal geven. U zult genieten van de zoete chocoladetonen die we eerder noemden.

Koud brouwen

Omdat Braziliaanse koffie bekend staat als zacht en soepel, doet het het meestal goed als een koud brouwsel. Deze methode kan de koffie heerlijk verfrissend maken.

Wat Zijn De Voordelen Van Het Blenden Of Vullen Van Koffie?

Vanwege de aard van de meeste Braziliaanse bonen, dat wil zeggen een relatief zachte smaak met hoge productiesnelheden, worden ze vaak gebruikt als vulstoffen in koffiemelanges. Hier zijn een aantal redenen voor.

Het milde smaakprofiel van Braziliaanse koffie zorgt ervoor dat de verschillende smaken van andere bonen goed tot hun recht komen. Ten tweede betekent de hoge productie dat Braziliaanse koffie relatief goedkoop is. Deze factoren, gecombineerd, maken Braziliaanse koffie ideaal voor melanges die zowel de kwaliteit behouden als de kosten verlagen.

  • Koffie Feiten

    In onze Death Wish Coffee vs. Valhalla Java confrontatie, ontdek of beide de sterke smaak leveren die je nodig hebt in je kopje!

  • K-cups zijn al erg handig, maar we hebben de meest betaalbare pods op een rijtje gezet om je te helpen bij je beslissing.

  • Koffie Feiten

    Terwijl Belize een achterstand heeft op het gebied van koffieproductie in de wereld, worden de meeste van hun bonen verbouwd in het Maya-regenwoud. Bekijk onze gids voor meer informatie.

  • Koffie feiten

    Er zijn veel soorten koffie met dierenpoep die afkomstig is van verteerde koffiebessen van soorten zoals vleermuizen, vogels en apenpoep.

  • Geïnteresseerd in de aanschaf van nieuwe K-Cups voor uw Keurig? We hebben een lijst samengesteld met de beste K-Cups die passen bij jouw smaak en budget.