De Beste Franse Gebrande Koffie. Kopen, Brouwen, Merken En Meer

French roast is erg populair in de koffie-industrie. Sommigen genieten van de verbrande ondertoon, terwijl anderen het volledig aan de kaak stellen.

Wat Is Frans Gebraad?

Om te beginnen, ondanks de implicaties van de naam, komt Franse gebrande koffie niet noodzakelijk uit Frankrijk. French roast werd voor het eerst gebruikt in 1923 door koffiebranders om de verschillende brandingsniveaus te beschrijven en te identificeren.

Hoewel de beschrijvingen waar ze zich op vestigden locaties bevatten (denk aan Italiaanse gebrande koffie, Spaanse gebrande koffie, Amerikaanse gebrande koffie en, natuurlijk, Franse gebrande koffie), betekende dat niet noodzakelijk dat de bonen uit dat gebied kwamen of zelfs bijzonder genoten werden in dat gebied; de namen waren slechts indicaties van hoe donker de koffiebonen waren gebrand.

Franse geroosterde bonen kunnen extreem donker zijn, maar zijn niet de donkerste. Zowel Italiaanse als Spaanse gebrande koffiebonen zijn nog donkerder!

Korte samenvatting: de beste Franse gebrande koffie

Roosterproces

Zoals je je kunt voorstellen, was het bovenstaande labelsysteem voor het branden niet het meest nauwkeurige, maar gelukkig hebben branders tegenwoordig meer specifieke strategieën gebruikt. De Specialty Coffee Association of America gebruikt een tool genaamd de Agtron Gourmet Scale om het kleurprofiel van koffiebonen te beoordelen van nul tot 100. French roasts scoren tussen 28 en 35 op de schaal.

Hoe worden sperziebonen zo donker? Laten we eens kijken naar het braadproces.

Cadeau-ideeën nodig? Bekijk onze Top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers in 2021

  • Groen: Bonen blijven groen aan het begin van het brandproces als ze worden verwarmd.
  • Geel: De bonen worden geel en geven dan een grasachtige geur af.
  • Stoom: Vervolgens komt er stoom uit de bonen terwijl het water verdampt.
  • Eerste barst: Er is een krakend geluid te horen als de bonen uitzetten en suikers karamelliseren. Tijdens de eerste scheur worden bonen donkerder. Dit geldt voor de meeste medium tot donkere braadstukken.
  • Tweede barst*: Een tweede, meer ernstige barst duidt op de classificatie van donkerder gebrand. Als ze worden aangeboden, zullen de meeste branders alleen bonen aanbieden die uit deze fase zijn verwijderd (bijv. Full City+, Wenen).
  • Brandwond.

*De consensus voor de Franse branding is dat de bonen ergens in de buurt van of aan het einde van de tweede crack uit de brander worden verwijderd.

Voor sommige branders begint de interne temperatuur voor een Franse braadstuk 240 C te drukken, wat het hoogste punt is van de aanbevolen braadtemperaturen. Buiten dat beginnen bonen te branden en vormen ze een brandgevaar.

De Smaak

Frans gebrande koffiebonen kunnen tussen het midden en het einde van de tweede crack van het vuur worden gehaald. Aan het begin van de tweede crack is het echter meestal wanneer de hitte de smaak van de koffiebonen begint te overheersen, dus als gevolg daarvan proef je waarschijnlijk niet veel herkomstspecifieke smaken in je Franse brouwsel.

Dus je favoriete medium gebrande Costa Ricaanse koffie kan heerlijke pruimen-, honing- en citrustonen bevatten, en je favoriete Sumatraanse koffie kan duidelijk aards en kruidig zijn. Ze zouden bijna identiek smaken als het beide Franse braadstukken waren.

Deze Joe heeft niet dezelfde unieke smaak als zijn voorgangers. Het is allesbehalve. Er zijn veel factoren die de smaak van Franse gebrande koffiebonen kunnen beïnvloeden. Ze hebben echter meestal een sterke, rijke smaak met een lichte zoetheid.

Roasty Rankings: De Beste Beschikbare Franse Gebrande Koffie

Je kent nu de geheimen van de heerlijke smaak van Franse gebrande koffie, dus begin er maar naar te zoeken en kijk wat je kunt vinden. Hier zijn enkele van de meest smaakvolle Franse braadopties die momenteel op de markt zijn.

Peets Coffee Organic French Roast is een heerlijke kop koffie met zoete en rokerige tonen van donkere chocolade en karamel. Het is zeker om koffiedrinkers te verleiden na slechts een paar slokjes. De durf en complexiteit van de Latijns-Amerikaanse Arabica-bonen waar het vandaan komt, zorgen ervoor dat ze terugkomen voor meer.

Deze Franse branding is niet voor mensen die van lichtere, tammere koffie houden. Deze donkere gebrande bonen zijn het lekkerst voor liefhebbers van intense, krachtige Joe. Als dat klinkt zoals jij, pak dan een zak Peets French Roast (hele bonen natuurlijk), een conische maalschijf en je favoriete brouwmethode, en geniet ervan!

Caffe Vita Biologische Franse Roast

Caffe Vita Biologische Franse Roast

Deze donker geroosterde melange is krachtig en zoet. Het heeft veel geroosterdheid, een chocoladeachtige body en karamelzoetheid.

Deze donker geroosterde melange is krachtig en zoet en heeft veel geroosterdheid, plus een chocoladeachtige body en karamelzoetheid om het allemaal samen te brengen.

Omdat caffe koffie betekent en vita leven betekent dat Caffe Vitas-koffie je tot leven kan brengen op die harde ochtenden die je ogen nauwelijks open kunnen houden? Wij denken van wel! Een French Roast rokerig en verbrand tovert een glimlach op je gezicht!

De biologische Franse branding van het in Seattle gevestigde merk is een mix van Midden- en Zuid-Amerikaanse, Indonesische en Afrikaanse koffiesoorten geroosterd tot donkere perfectie, maar niet zozeer dat ze hun chocoladeachtige body en karamelzoetheid verliezen. Je vindt de levengevende tonen van ahornsiroop, cacao en nootmuskaat in elk kopje, hoe je ook wakker wordt of gewoon ’s middags van een kopje koffie wilt genieten.

Deze Franse branding is de donkerste branding die Volcanica Coffee verkoopt en is een favoriet bij fans vanwege de diepe rokerige smaak. En omdat het geroosterd is met een iets andere methode dan Volcanicas andere donkere braadstukken, worden alle unieke smaaktonen van de bonen prachtig geaccentueerd.

Dit gebraad heeft ook zichtbare olie op de bonen. Hoewel dit enige aarzeling kan veroorzaken bij degenen die nieuw zijn in de koffiebonenscene, bestaan deze oliën uit enzymen die de heerlijke smaak en het aroma creëren waar mensen zo dol op zijn bij koffie. Hoe langer de koffie wordt gebrand, hoe meer de innerlijke smaken en oliën uit de bonen worden gehaald, waardoor die rijke smaak ontstaat die voor velen een favoriet van Frans gebrande koffie maakt.

Wat de groeiomstandigheden betreft, teelt Volcanica Coffee al haar bonen op een hoogte van meer dan 3,0 m. Dit zorgt ervoor dat al hun bonen gezond en vol van smaak zijn en het laagste risico op misvorming hebben.

Portland Coffee Roasters French Roast

Portland Coffee Roasters French Roast

Donker geroosterd en toch superzoet, dit Franse gebraad heeft een donkere chocoladeachtige body en een karamelzoetheid die opvalt als je zwart drinkt, of prachtig combineert met je favoriete melk.

Portland, Oregon, is zonder twijfel een van de koffiehoofdsteden van de Verenigde Staten. Er is waarschijnlijk op elke hoek een coffeeshop, wat betekent dat de stad de hemel is voor mensen zoals wij. Je hoeft niet in Portland te wonen om van de geweldige koffie te genieten. Bestel gewoon een zak Portland Coffee Roasters French Roasters en je begrijpt alle hype.

Deze bonen smaken net als een goede Franse gebraad. Ze zijn echter rijk en rokerig met tonen van karamel en chocolade. Je kunt ze ook zwart eten, of met wat melk of creamer. Dit is al meer dan twee decennia een populaire favoriete koffie. Het is schoon en heerlijk.

Je hebt iets eenvoudigs en efficiënts nodig om elke ochtend te beginnen voordat je naar je werk gaat. Solimo French Roast Coffee-pads zijn het antwoord. Deze Solimo Kcups zijn compatibel met de 2.0 en 1.0 Keurig Kcup brouwmachines. Met één druk op de knop zetten ze een heerlijk kopje Franse gebrande koffie.

Houd er echter rekening mee dat dit Franse gebraad niet zo donker is als sommige andere braadstukken. Het pod-brouwsel zal niet zo vers of smaakvol zijn alsof het versgemalen hele bonen zijn.

Nog een selectie rechtstreeks uit Portland, Oregon (ook bekend als Hipster Coffee Headquarters), Stumptown French Roast Coffee levert rijke smaaktonen en een aangename afdronk. Geroosterd met tonen van kruidnagel en bitterzoete chocolade, heeft dit Franse gebraad ook een kruidigheid die in elke slok blijft steken.

Nadat de bonen zijn gebrand, verpakt Stumptown elke batch in hun innovatieve zakken om al hun koffie ongeveer drie maanden vers te houden als ze ongeopend blijven. Stumptown labelt elke tas met de datum en de houdbaarheidsdatum.

Stumptown heeft hun Franse gebrande koffiemelange de afgelopen 20 jaar geperfectioneerd en gedurende deze tijd hebben ze ernaar gestreefd om een consistente smaak te creëren. Ze hebben sterke klantrelaties die ervoor zorgen dat u met een gerust hart van uw koffie kunt genieten.

Elke batch Bulletproofs French Kick Coffee is donker gebrand. De smaken in deze Franse branding zijn schoon en helder, maar het is ook een uitgebalanceerd brouwsel met een volle body en zoete chocolade- en karamelondertonen.

Bulletproofs bonen komen uit Midden-Amerika en worden zorgvuldig met de hand geplukt. Elke batch wordt vervolgens gecontroleerd op kwaliteit. De koffie wordt vervolgens in kleine batches gebrand onder strikte omstandigheden, waardoor gifstoffen of onzuiverheden worden geminimaliseerd. Deze praktijk zorgt ervoor dat elke klant een hartige, foutvrije partij Frans gebraad krijgt.

Starbucks Coffee is een gerespecteerd koffiemerk waar koffieliefhebbers dol op zijn. U kunt de perfecte Starbucks French Roast voor u vinden, wat voor koffie u ook kiest.

Deze boon heeft een laag olie die hem de intense smaak geeft waar je zeker van zult houden. Ze produceren ook een vol, gezoet brouwsel, wat een geweldige keuze is voor diegenen die houden van een rijke, robuuste kop koffie.

Wat Is Het Verschil Tussen Een Franse En Andere Braadstukken?

Zoals we al zeiden, is het Franse gebrande niveau donkerder dan andere bonen. Maar hoe verhoudt het zich tot andere donkere bonen? Laten we het uitzoeken!

Volledige Stad

Frans gebraad aan de lichtere kant wordt vaak gevonden naast Full City en Full City+. Als je op zoek bent naar iets dat nog steeds erg donker is, maar niet de intense en rokerig-zoete smaak heeft die een Frans gebraad heeft, dan is Full City Java het bekijken waard.

Full City-koffies zien er niet zo vettig uit als Franse gebrande bonen. Full City-koffie is niet zo vettig als Franse gebrande koffie. Het heeft een glad, olieachtig oppervlak.

Espresso Gebraden

Er is enige onenigheid over hoe het gebrande espresso zich verhoudt tot het Franse gebraad. Sommige branders beweren dat het lichter is dan een Franse koffie. Ze zijn echter bijna identiek. Beide hebben donkerbruine, glanzende oppervlakken en verbrande ondertonen.

Spaanse En Italiaanse Braadstukken

De meeste mensen denken dat het gebrande Franse of espressokoffie het donkerst is. Dit is echter niet altijd waar. Spaanse en Italiaanse gebrande bonen zijn donkerder, herkenbaar aan hun bijna zwarte kleur en gladde, olieachtige oppervlakken. Deze twee braadstukken hebben een vlakke smaak met hints van houtskool. Het brandproces heeft ook de neiging om brandgevaarlijk te zijn voor de branders, dus het is niet erg populair.

Waar U Op Moet Letten Voordat U Koopt

Hoewel we dol zijn op een goed gemaakte Franse branding, is het voor sommige grote koffiebranders en verkopers gemakkelijk om de kwaliteit van hun koffie over het hoofd te zien om zoveel mogelijk winst te maken. Het is belangrijk om te kijken naar de grootte en reputatie van de koffiebrander als bron van kwaliteitskoffiebonen.

Hier zijn een paar dingen waar u op moet letten bij het beslissen welke Franse gebrande koffie het beste voor u is:

Versheid

Franse braadstukken hebben zeer verschillende, olieachtige oppervlakken. Ze zijn meer vatbaar voor bederven en worden muf of ranzig dan lichtere braadstukken. Dit kan worden voorkomen door alleen de hoeveelheid te kopen die u voor de week zult gebruiken. Als ze klaar zijn om te brouwen, bewaar ze dan in een luchtdichte verpakking.

Sommige bedrijven bieden echter alleen grotere zakken aan, en als dat het geval is, kunt u overwegen uw bonen ergens anders te kopen, zodat u een kleinere partij kunt krijgen die niet bederft voordat u de kans krijgt om deze te gebruiken.

Verloren Oorsprong

Frans gebraad is bijna net zo populair als specifieke bonen. De duisternis van de branding overheerst de smaaktonen in de bonen, zelfs de meer prominente. De bonen smaken hetzelfde, waar ze ook vandaan komen: rokerig.

Bonenkwaliteit

Veel bedrijven gebruiken bonen van mindere kwaliteit om hun Franse braadstukken te maken, omdat de donkere branding elk spoor van de oorspronkelijke smaak effectief uitwist. Dit wordt gedaan om koffiesmaken van slechte kwaliteit te maskeren met sterke gebrande smaken.

Het resultaat is behoorlijk weerzinwekkende koffie. U kunt dit probleem enigszins vermijden door te kopen van merken die u vertrouwt, vooral degenen die ervoor zorgen dat alleen gezonde, smaakvolle bonen worden gebrand die tijdens het brandproces nauwlettend in de gaten worden gehouden.

Onhoudbaar Of Onethisch

Als een koffiebrander goedkope bonen van lage kwaliteit gebruikt voor zijn Franse gebraad, bestaat de kans dat die bonen vaak onethisch zijn aangekocht. Dat betekent dat boeren worden uitgebuit voor winst en vaak gedwongen worden tot goedkope, milieuonvriendelijke praktijken.

Om dit te voorkomen bij Frans gebrande koffie en koffie in het algemeen, zoekt u naar een Fair Trade-label op de verpakking of onderzoekt u het bedrijf om te zien hoe transparant ze zijn over hun inkoop en duurzaamheid.

Bitterheid

Franse gebrande bonen kunnen bitter smaken, net als andere donkere braadstukken. Dit komt door de verkoling van de vezels van de bonen. Voor sommige donkere braadstukken zorgt dit voor een mooie rokerige, houtskoolachtige smaak waar mensen van genieten. Maar voor Frans gebraad zorgt het vaak voor een overweldigende bitterheid en verbrande ondertonen.

Frans gebraad dat licht is, kan worden verbeterd door een grovere maling en een Franse pers. Voor Frans gebraad aan de donkere kant van de brandingschaal zal dit echter waarschijnlijk niet veel doen om het bitterheidsprobleem op te lossen.

Je kunt ook proberen zout aan je gronden toe te voegen; dit zal helpen de bitterheid te compenseren en de Joe vers te houden (dit komt omdat het zout wat vocht kan verwijderen).

Schoonmaken

Vettigere bonen, zoals Franse gebrande bonen, betekenen een frequentere reiniging van molens en machines. Hoewel dit misschien geen probleem is voor mensen die andere zetmethoden gebruiken, kan het een probleem vormen als je donkere bonen in espressomachines gebruikt, vooral die met ingebouwde molens. Uw machine kan beschadigd raken als de olie zich ophoopt.

Veelgestelde Vragen Over Frans Gebraden Vlees

Is Franse Koffie Hetzelfde Als Turkse Koffie?

Het is niet waar dat Turkse en Franse koffie hetzelfde zijn.

Frans gebrand verwijst naar de categorie van gebraad, terwijl Turkse koffie verwijst naar een brouwmethode. U kunt echter Franse geroosterde bonen gebruiken om traditionele Turkse Joe te maken, op voorwaarde dat de bonen zeer fijn worden gemalen.

Er is echter een Turkse branding waar Franse gebrande koffiebonen misschien voor worden verward, maar toch zijn ze niet hetzelfde. Hoewel Franse gebrande koffiebonen donker zijn, is Turkse geroosterde Joe nog donkerder – praktisch verkoold.

Wat Is Het Cafeïnegehalte Van Franse Gebrande Koffie?

Veel mensen denken dat een partij bonen een hoog cafeïnegehalte heeft, simpelweg omdat het donkerder gebrand is. Eigenlijk is het tegenovergestelde waar; licht gebrande koffie is eigenlijk meer cafeïne.

Hoe langer je bonen worden geroosterd, hoe minder cafeïne ze zullen bevatten, wat betekent dat de ultradonkere, rokerige smaak van de Franse branding een uitstekende keuze is voor mensen die hun cafeïne-inname willen beperken.

Wat Maakt Franse Gebrande Koffie Zo Sterk?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, staat bittere koffie niet gelijk aan sterke koffie. Kracht heeft te maken met de koffie-tot-waterverhouding terwijl de java brouwt, dus elk type branding heeft het potentieel om een sterke kop te produceren op basis van deze definitie.

Qua smaak is Franse gebrande koffie echter behoorlijk sterk. Omdat de bonen voor een langere periode worden geroosterd, behouden ze een rokerige en intense smaak die wedijvert met elke partij bonen die voor een kortere periode worden geroosterd.

Afsluiten

Naar onze mening heeft koffie veel meer te bieden op het gebied van smaak dan het asgrauwe, verbrande profiel dat het vaakst wordt gepresenteerd door een Franse branding. Maar als je van plan bent er een te kopen, raden we je aan er een te kiezen die aan de lichtere kant van het spectrum leunt.

Als je gewoon geïnteresseerd bent in het verkennen van donkere braadstukken, is deze Joe misschien een te intense plek om te beginnen. Je kunt beginnen met een Full City of Vienna Roast van een gerenommeerd bedrijf, en dan omhoog werken.

  • Vind de beste medium gebrande koffie om te genieten van de beste smaken in je ochtendkoffie!

  • Veel koffieliefhebbers houden van Colombiaanse koffie. Maar waarom is deze koffie zo populair? Blijf rondhangen voor een volledig overzicht van wat er gebeurt in de Colombiaanse koffie-industrie plus enkele van onze persoonlijke favorieten van Colombiaanse afkomst.

  • Koffie feiten

    Biologische en niet-biologische koffie kan ook chemische meststoffen en synthetische meststoffen bevatten. Bekijk onze gids voor meer informatie.

  • Hartig, sappig en onmiskenbaar gezond, Lifeboost Coffee heeft het allemaal. Bekijk hier ons brouwsel en de recensie van deze opmerkelijke koffie!

  • Koffie Feiten

    Deze koffiemerken met een laag cafeïnegehalte van Trader Joe’s zijn geweldig voor iedereen die last heeft van cafeïnegerelateerde problemen.