Ei Koffie. Ei-cellent Idee Of Helemaal Roerei?

Dit klinkt misschien als een grap, maar dat is het niet. En deze Vietnamese koffiedrank is misschien wel een nieuwe favoriet!

Lees verder voor het volledige overzicht van eikoffie, van de oorsprong tot hoe het wordt gemaakt. Laten we beginnen!

De Oorsprong

Eierkoffie is ontstaan in het Vietnam van de jaren 40. Volgens de legende vond een barman eierkoffie uit. in Hanoi klopte hij eieren in zijn koffie omdat hij geen verse melk in handen kon krijgen. Verrassend genoeg bleek dit stukje creativiteit een slag of genie te zijn.

Cafe Giang is ontstaan uit de heerlijke en decadente drank. Het kenmerkte de eierkoffie (c ph trng). En sindsdien is het unieke drankje razend populair!

Naar De Verenigde Staten

Dus je vraagt je misschien af hoe dit ei-citerende drankje zijn weg vond naar de koffietrendscene. Het begon allemaal toen Sara Leveen, Ben Lowell en Ben Lowell in juni 2013 naar Vietnam gingen. Ze werden verliefd op de Vietnamese keuken, en je raadt het al, het café Giang eierkoffie. Hanoi House, hun restaurant geopend in de East Village van NYC.

Sindsdien is Manhattan verslaafd. Wie de koffietrends in de gaten houdt, staat te popelen om het te proberen.

Zweedse Eierkoffie

Dit wordt ook wel Scandinavische of Noorse eierkoffie genoemd. Het gaat om het hele ei, inclusief de schaal. Meng het ei en de koffiedik samen, voeg dan kokend water toe aan het mengsel, meng het met koud water, zeef en geniet.

Zweedse eierkoffie is populair vanwege zijn lage bitterheid, net als Vietnamese eierkoffie. Het is echter ook vrij zacht met een aangename afdronk van geroosterde kaas. (Niet kloppen voordat je het probeert!)

Op zoek naar cadeau-ideeën? Bekijk onze Top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers in 2021

Deze methode om eierkoffie te maken is populairder geworden in de koffietrend

Een Beetje Op Eieren

Eiwitten (eiwitten) breken uit elkaar als ze worden blootgesteld aan hoge hitte (lees: koken). Eenmaal afgebroken, binden de eiwitten zich opnieuw aan andere macromoleculen die bitterheid en andere onzuiverheden veroorzaken.

Je kunt dus zeker raden waarom dit een interessante toevoeging is aan koffie, een nogal bittere drank. Nadat de eieren zijn toegevoegd, begint de chemie en krijg je een mildere smaak en een serieuze cafeïne-kick.

Vietnamese eierkoffie

Helaas is Vietnamese eierkoffie niet overal verkrijgbaar buiten Vietnam. Je vindt het in Manhattan en een of twee andere winkels verspreid over. Voor het grootste deel is het echter een lekkernij gebleven die voornamelijk thuis wordt gebrouwen.

Maar maak je geen zorgen, hoewel we je niet precies kunnen vertellen waar je het kunt vinden, is het mogelijk om te leren hoe het kan worden gemaakt.

Als je de eenvoudige route wilt volgen, kun je eenvoudig wat Robusta-zware melange brouwen met wat hickory-tonen in wat je maar bij de hand hebt. Of het nu een espressomachine, percolator, Aeropress, enz. is, het maakt niet zoveel uit.

Sommigen raden zelfs oploskoffie aan. De aantrekkingskracht van eikoffies unieke chemie berust op het creëren van een uniek spel tussen een superzoet schuim en een subtiele koffie. Dus, hoewel we de voorkeur geven aan versgemalen Arabica-koffie , zou instant een goede keuze zijn.

Als u echter liever thuis eierkoffie maakt, is er een recept dat u laat zien hoe u een Vietnamese koffiefilter gebruikt om uw koffie te zetten. Je kunt het, dat weten we zeker!

Gereedschap En Ingrediënten:

  • 1 el Vietnamese koffie (Cafe Du Monde Coffee, een populaire vervanger, maar elke koffie met een hoog Robusta-gehalte zal goed werken)
  • Kokend water voor 3-4 kopjes
  • 3 el gezoete, gecondenseerde melk
  • 1 theelepel suiker (of een pakje vanillesuiker).
  • 1/2 tl vanille (optioneel)
  • 2 eieren
  • Vietnamese koffiefilter (4-170 g. Andere methoden om koffie te zetten)
  • Elektrische garde
  • 1-2 kommen heet water
  • 2 koffiekopjes (1 om te zetten en 1 om te serveren)

Instructies:

Zet de koffie.

  • Kook het water in een pan of waterkoker. (Moet 210 graden bereiken).
  • Doe je koffie in een Vietnamese filter (Phin)
  • Druk het koffiedik aan (of schud het filter of druk het zachtjes aan met een lepel)
  • Plaats het filter in een koffiekopje.
    • U kunt het koffiekopje in een kom met heet water plaatsen om het warm te houden

Als je een andere brouwmethode gebruikt, ga dan verder met Make the Egg Cream-drankje.

Maak de eierroom.

  • Combineer de eidooiers, suiker, vanille en gezoete gecondenseerde melk in een kom
  • Gebruik de elektrische draadgarde om te mixen tot het dik en schuimig is (ongeveer 5 minuten)

Zet de drank in elkaar

  • Zet je serveerglas in een kom met heet water. (Dit zorgt ervoor dat de eiertopping gaar is)
  • Schenk 2/3 van je koffie in het glas
  • Voeg eiermengsel toe
  • Bestrijk de rest van de koffie met 1/3.
  • Laat de kopjes even in het hete water staan om er zeker van te zijn dat de eiercomponenten helemaal gaar zijn

Serveer en geniet

De Smaak

Eerlijk gezegd, de meeste. mensen die deze hele ei-in-koffie-deal proberen, proeven helemaal geen ei. Mensen die het wel proeven, zeggen echter dat het aan het begin van de drank gebeurt. Na. Het is alsof er een nieuwe wereld is opengegaan.

Sommigen hebben Vietnamese eierkoffie beschreven als vloeibare tiramisu, wat gepast is. Het ei geeft de drank een zoete, rijke, romige en dessertachtige smaak. Zelfs als je sceptisch bent over de beschrijving, zou de eenvoudige smaakcombinatie tussen de schuimige topkoffie en de minder gezoete hieronder genoeg moeten zijn om opgewonden te raken.

De gelaagde sfeer geeft ons een cappuccino-gevoel, maar de smaak is een heel nieuw balspel. Je zult het zelf moeten proberen.

Wat betreft Zweedse eierkoffie, de smaak is meestal veel tamer. Het smaakt en ziet er een beetje uit als een. zwarte thee. Dit is een geweldige keuze als je van thee houdt met een sterke cafeïne-kick.

  • Koffie feiten

    Wil je meer waardering hebben voor de subtiele verschillen in koffie en hoe ze smaken? Zo ontwikkel je een verfijnde koffiesmaak.

  • Koffie Feiten

    Dus je bent een koffie-newbie? Geen zorgen! Hier leest u hoe u kunt zien of uw koffie bedorven is en wat u eraan kunt doen.

  • We splitsen 8 soorten koffiezetapparaten op. We hebben alles wat je nodig hebt: French press, drip, french press, pour-over, cold brew en meer.

  • Koffie feiten

    Wat zijn de verschillen tussen verschillende koffieverwerkingsmethoden? We hebben alles wat je nodig hebt over hoe koffiebonen worden verwerkt, of ze nu gewassen, halfgewassen of gewassen zijn.

  • Koffie Feiten

    Je kunt je koffievaardigheden verbeteren door het Moccamaster-koffieverhoudingrecept uit te proberen!