IRobot Roomba 860 Review En 690, 652, 650, 614 Vergelijkingen

Hoewel er meer robotstofzuigers op de markt zijn dan ooit tevoren, maakt dat het vinden van een goede machine niet per se gemakkelijker. Er zal veel rotzooi op de markt zijn als iemand een fabriek in China kan openen die schijfvormige tapijtvegers maakt. We hebben de tijd genomen om een aantal goedkope, naamloze robotreinigers te bekijken, en hoewel we een aantal geweldige hebben gezien (bijv. de Deebot N79), hebben we er ook een aantal gezien waarvan we ons afvroegen hoe ze het zouden houden als de garantie van één jaar was verlopen (bijvoorbeeld de Dibea D960). We ontdekten dat de beste manier om betrouwbaarheid te garanderen, is om bij gerespecteerde merken te blijven. Dat betekent Roomba.

We hebben verschillende van hun goedkopere modellen getest, waaronder de 690 en 652, 650 en 614. Dit heeft bevestigd dat Roomba nog steeds aandacht besteedt aan kwaliteit, zelfs als ze hun vlaggenschipmodellen niet maken (bijvoorbeeld de 980 of 960). Vandaag zouden we kijken naar een model van de vorige generatie, de iRobot Roomba 860 robotstofzuiger , en zien hoe deze zich verhoudt tot andere goedkope Roombas. Als je haast hebt, is hier onze samenvatting van tien seconden: het is eigenlijk de 652 met een sterkere zuigkracht, een langere batterijduur en een HEPA-filter. U kunt onze volledige recensie hieronder lezen.

Voors, Tegens En Belangrijkste Kenmerken Van De IRobot Roomba 860 Robotstofzuiger

Hoewel de 860 in vergelijking met sommige robots als stevig kan worden beschouwd, past hij nog steeds met gemak onder de meeste meubels.

Hoewel de Roomba860 niet over de nieuwste technologie op het gebied van robotstofzuigers beschikt, biedt hij toch een breed scala aan functies die vergelijkbaar zijn met andere budgetstofzuigers. Deze omvatten programmeerbaarheid (in tegenstelling tot Roomba 614) en de mogelijkheid om schoonmaaktaken te plannen. Het bevat geen afstandsbediening of wifi (in tegenstelling tot de 690), maar het heeft wel een drukknopactivering voor onmiddellijke reiniging.

De looptijd van de Li-on-batterij is indrukwekkend met 75 minuten. Hij heeft een minimale vrije ruimte van 9 cm voor het reinigen onder meubels, bedden en kasten. Hierdoor kan het de meeste gebieden bereiken, maar niet alle. Om specifieke gebieden te vermijden, is de 860 uitgerust met een virtuele muurbarrière.

De robot heeft een straal van 36 cm en weegt 4 kg. In tegenstelling tot de meeste stofzuigers in deze prijsklasse en in het bijzonder de 690, 652, 650 en 614, bevat de Roomba 860 ook een HEPA-filter met 99% filtratie tot 1 micron, waardoor het een sterke keuze is voor gezinnen met allergieën.

De Roomba zit in de doos. Het heeft ook een oplader voor in de muur, waar het naar terugkeert als de batterij bijna leeg is. Er zijn ook extra borstels en filters en de garantie van één jaar die standaard is voor alle robotstofzuigers op de markt.

Wat Is Het Verschil Tussen De Roomba 690, 652, 650, 614 En De 860?

Om te voorkomen dat de 860 dingen schoonmaakt die jij niet wilt, zoals sokken die je kinderen niet uit willen doen, kun je een virtuele muur maken.

De belangrijkste verschillen tussen de 860 Roombas en de meeste Roombas uit de 600-serie (met uitzondering van de 690 die compatibel is met Wi-Fi en smartphones) zijn zuigkracht, batterijduur en filtratie.

Vergeleken met de 690 is het belangrijkste verschil, zoals hierboven vermeld, de aan- of afwezigheid van wifi en afstandsbedieningen. Simpel gezegd, u kunt een Apple- of Android-smartphone synchroniseren met de 690 om deze te programmeren, de levensduur van de batterij en de voortgang van het opschonen te controleren en foutcodes te lezen wanneer ze verschijnen. Er wordt ook een afstandsbediening meegeleverd. De 860 heeft geen wifi en ook geen afstandsbediening. Geen van beide kan achteraf worden toegevoegd. De 860 heeft wel de voordelen van een langere batterijduur (75 vs. 60 minuten) en de opname van een HEPA-filter. De 860 heeft een aanzienlijk verbeterde zuigkracht, wat een veelvoorkomend thema is in vergelijking met de modellen uit de 600-serie.

De 860 heeft, net als de meeste moderne robotstofzuigers, genoeg hersens om trappen en kliffen te vermijden.

Vergeleken met de 652 is de 860 ouder, maar heeft een betere batterijduur van 75 minuten versus 60 minuten; beide gebruiken lithium-ionbatterijen, waardoor u meer kunt opladen voordat ze het einde van hun nuttige levensduur bereiken. Beide wegen ongeveer hetzelfde (4 kg voor de 860 en 36 kg voor de 652). De 860 heeft een virtuele muur, die verschilt van de 652. Hierdoor is de toegang tot verboden gebieden (bijv. stapels wasgoed, voerbakken voor huisdieren) beperkt. De 860 bevat ook een HEPA-filter, wat de 652 niet heeft. Nogmaals, de 860 heeft ook een betere zuigkracht.

Vergeleken met de 650, gebruikt de 860, naast de extra zuigkracht, ook een efficiëntere Li-on-batterij in plaats van een oudere nikkel-metaalhydride (Ni-MH) batterij, en heeft de batterij een veel betere levensduur van 75 versus 50 minuten.

De 860 weegt met 36 kg ook aanzienlijk minder dan 53 kg en is voorzien van een HEPA-filter. Beide modellen zijn voorzien van een virtuele muurbarrière.

Ten slotte behoudt de 860, vergeleken met de 614, de voordelen die hij heeft ten opzichte van de 650 en voegt hij programmeerbaarheid en planning toe, die beide afwezig zijn in de 614. Onderschat niet de waarde van het kunnen instellen van een schoonmaakschema op bruikbaarheid; uw Roomba zal nooit schoonmaken terwijl u aan het werk bent zonder een dergelijke functie.

Hoe Reinigt De Roomba 860 Hardhouten Vloeren En Tapijten?

Hoewel het niet de slimste Roomba op de markt is, kan de 860 zijn weg door uw huis vinden zolang u uw deuren open laat.

Als het gaat om betaalbare robotstofzuigers, waren we niet op zoek naar perfectie. We zijn op zoek naar een stofzuiger die betaalbaar is en karpetten en laagpolige tapijten kan reinigen zonder vast te lopen. Het kan ook snel zijn om kale vloeren schoon te maken. We zoeken ook naar machines die in enigszins logische patronen schoonmaken zonder dezelfde gebieden tien keer te reinigen en andere onaangeroerd te laten. Een robot in deze prijsklasse zou ook een behoorlijke batterijduur van minstens 50 minuten moeten hebben en in staat zijn om zijn weg terug naar zijn thuisbasis te vinden om op te laden wanneer de batterij bijna leeg is of klaar is met schoonmaken.

De 860 vaart gemakkelijk van kale vloeren naar vloerbedekking, zolang u zich maar aan lage stapels houdt.

De 860 controleert al deze vakjes, en handig. De batterijduur van de 860 is aanzienlijk langer dan verwacht met 75 minuten voor hardhouten vloeren en minder voor vloerbedekking. Het heeft ook de neiging om eruit te zien als een zeeman als het van het ene gebied naar het andere gaat. De reinigingskracht is lovenswaardig op laagpolige tapijten en vloerkleden; Roomba beweert dat het 5x zoveel vermogen heeft als dat van de modellen uit de 600-serie, en hoewel we dit niet direct konden bevestigen, leek het tapijt aanzienlijk schoner achter te laten, gezien dezelfde hoeveelheid tijd die besteed werd aan het schoonmaken ervan.

Over het algemeen waren we tevreden met het werk dat de 860 op verschillende oppervlakken deed. De 860 kon niet tegen hoogpolig of middelhoog tapijt. U zult echter geen robotstofzuiger vinden die dit kan zonder meer geld uit te geven (bijvoorbeeld voor een Botvac Connected). Als u een machine nodig heeft die het meeste werk doet, maar ook kan omgaan met fries en complexere tapijtstijlen (bijv. friestapijten), raden we de 860 aan.

Waarom Zou Je De Roomba860 Kopen?

Er waren minder opties voor huishoudelijke robots dan nu, maar dat betekent niet dat ze allemaal het bekijken waard zijn.

In plaats van te worden opgeslokt door onmogelijk goedkope stofzuigers die de zon en de maan beloven (2 uur schoonmaaktijd! Je kunt dweilen en stofzuigen in één! Fluisterstil!), raden we vaak aan wat meer uit te geven voor veel meer betrouwbaarheid.

Hoewel de Roomba 860-stofzuiger niet de duurste op de markt is, maakt hij net zo goed schoon als de meest betaalbare robots en gaat hij langer mee dan de garantieperiode. De batterijduur is langer dan bij de meeste merken in deze prijsklasse. We waren bijzonder onder de indruk. En tussen de 652, 650 en 614 zijn er naast de prijs minder redenen om een van de 860 te kiezen. De 690 is een beter alternatief als je van de 860 houdt en hem wilt bedienen met een slim apparaat.

Als u ons onderzoek naar PMC nuttig vindt, kunt u onze inspanningen volgen om maniakale schoonmaakhulpmiddelen voor thuis te blijven beoordelen door te winkelen via onze bovenstaande links. We beloven de goede strijd te blijven voeren tegen alle verschrikkingen die kinderen, dieren en volwassen, maar rommelige mensen kunnen aanrichten in een schoon huis.