Jicama Versus Rutabaga. Dit Zijn De Verschillen Die Je Kunt Zien

De verscheidenheid aan groenten in een supermarkt kan verbazingwekkend zijn. In het bijzonder zijn veel mensen vaak verward over twee soorten knollen: jicama versus rutabaga .

Hoewel beide tot de Brassica-familie behoren, hebben ze totaal verschillende kenmerken, zoals smaak, textuur of kookmethode. Het volgende artikel helpt u deze twee soorten wortelgroenten te onderscheiden.

Snelle Feiten

Jicama

  • Smaak en textuur: zoet
  • Uiterlijk: bruine schil, wit vlees
  • Hoger vezelgehalte heeft een hogere voedingswaarde
  • Bereidingswijze: Rauw of gekookt

Koolraap

  • Smaak en textuur: zoet, scherp en licht bitter
  • Uiterlijk: Paarse, bruine of goudbruine huid, geel of oranje vruchtvlees
  • Voedingswaarde: hoger suiker, calcium, kalium, fosfor
  • Kook methode:

Overeenkomsten Tussen Jicama En Koolraap

Beide wortelgroenten hebben dezelfde eigenschap: ze behoren tot de Brassica-familie die kool, kool en koolrabi omvat. Bovendien:

  • Jicama lijkt erg op een aardappel. Het is een zetmeelrijke knolgewas. Het is een zoete wortel met een laag suikergehalte, waardoor het een uitstekende keuze is voor diabetici en mensen met een suikerarm dieet.
  • Koolraap is ook een plant die veel effecten heeft op de menselijke gezondheid. Het heeft een scherpe en zoete smaak.

Jicama Versus Koolraap: 5 Belangrijkste Verschillen

1. Textuur En Smaak

Hoewel jicama en rutabaga beide zoet zijn, is de smaak van de laatste gemengd met een lichte bitterheid, zoals een combinatie van radijs en kool. Rauwe koolraap is knapperig, maar als hij gaar is, smaakt hij naar aardappelpuree. De bladeren kunnen ook gegeten worden.

Jicama is zoet van smaak en heeft een knapperige textuur. Veel mensen beschouwen het als appel of peer. Hoe dan ook, je kunt alleen de wortels eten; de rest is niet eetbaar omdat het giftig is.

De schil heeft ook een taaie en vezelige textuur en moet vóór gebruik worden verwijderd om te koken.

2. Uiterlijk:

Jicama is meestal rond van vorm, bruine schil, wit vlees, knapperig en sappig van binnen.

Hoewel rutabaga rond, bolvormig of ovaal kan zijn, is de schil bruin of paars en bedekt bijna de helft ervan, en de andere helft is geelachtig wit. Ook is het vruchtvlees krokant en lijkt het lichtgeel of oranje.

3. Kweekomstandigheden

Jicama houdt van warme klimaten. Het duurt tussen de 5-9 maanden voordat het volwassen is.

Aan de andere kant geeft rutabaga de voorkeur aan koele klimaten. Het duurt slechts 80-100 dagen voordat het zich ontwikkelt en groeit.

4. Voedingswaarde

Qua voedingswaarde zijn ze bijna identiek. Er zijn enkele verschillen.

Enkele gezondheidsvoordelen die verband houden met deze twee wortelgroenten:

  • Rutabaga is rijk aan de volgende stoffen: vitamine B, vitamine C, mosterdolie, kalium, rutine, calcium, foliumzuur, magnesium, fosfor, ijzer, nicotinezuur, caroteen. Het verkleint de kans op het ontwikkelen van kanker, voorkomt vroegtijdige veroudering en reguleert de bloeddruk.
  • De voordelen van jicama-voeding: vezels, prebiotica, vitamine C, kalium, magnesium en mangaan helpen het antioxidantgehalte te verhogen. Het kan helpen beschermen tegen diabetes/insulineresistentie, darmkanker, hartaandoeningen en gewichtsverlies. Het kan helpen beschermen tegen diabetes/insulineresistentie, darmkanker, hartaandoeningen en gewichtsverlies.

5. Bereidingswijze

Zowel jicama als rutabaga kunnen rauw of gekookt worden gegeten. De eerste wordt vaak gebruikt in salades. Je kunt het bakken, bakken of grillen.

De laatste daarentegen wordt vaak gekookt en gepureerd. Het kan dan worden genoten als aardappelpuree. Vanwege het lage weerhaakgehalte wordt het vaak gebruikt als dieet. Het kan ook worden gebruikt als alternatief voor aardappelen. Je kunt de aardappelen bakken, braden en sauteren, maar ook stomen.

Tips Verwijder altijd de buitenste schil van wortelgroenten voordat u ze gaat verwerken.

Waarom Waxen Ze Rutabagas?

Mensen zullen na het oogsten een dun laagje paraffinewas op rutabagas aanbrengen. Dit wordt gedaan om de koolraap te beschermen tegen uitdroging en verlies van voedingsstoffen.

Daarom moet u er voor de verwerking aan denken om de buitenste schil af te pellen. Je kunt dit met een mes doen, net als bij een appel. Pas op dat het mes niet in uw hand snijdt!

Zijn Rutabagas Gezonder Dan Aardappelen?

Ze zijn voedzamer dan aardappelen. Aardappelen zijn een van de groenten met een hoog aantal koolhydraten. Koolraap is een geweldig alternatief voor aardappelpuree als je een koolhydraatarm dieet volgt. In het bijzonder is het niet alleen lager in koolhydraten, maar ook hoger in vezels dan aardappel.

Is Koolraap Hetzelfde Als Raap?

Nee. Koolraap is niet hetzelfde als raap, maar het zijn naaste verwanten in Brassica. Wat betreft raap, de schil is meestal paars en wit en het vlees is wit. Het vruchtvlees van rutabaga is geel of oranje en de schil kan bruin of goudbruin zijn. Qua smaak is hij zoeter dan een raap.

Hoe Wordt Koolraap In Australië Genoemd?

Rutabaga wordt al meer dan 200 jaar op grote schaal verbouwd in de Verenigde Staten. Amerikanen houden er echter niet van. Het is echter een knolgewas met veel voedingsstoffen, dus het is erg populair in landen als Nieuw-Zeeland, Engeland en Zweden.