Wat Te Doen Met Overgebleven Molsaus?

Ik heb gisteravond molesaus gemaakt voor mijn enchilada’s. Er staat waarschijnlijk nog anderhalve kop in de koelkast. Wat moet ik ermee, Mariana?

Dit was iets wat een vriendin me ooit vroeg, en ik voelde haar frustratie.

Recepten voor molsaus kunnen enorm verschillen, maar ze bevatten allemaal minstens één combinatie van chocolade of cacao, Mexicaanse cacao, chilipepers en noten.

Je kunt natuurlijk altijd je molsaus over enchiladas eten als je nog wat over hebt.

Maar er zijn veel andere opties voor de rest van die overgebleven molsaus.

En in dit bericht zal ik mijn favoriete manieren met je delen.

Het Kan Worden Gebruikt Als Een Dip

Je kunt mole serveren met tortillachips, verse groenten zoals komkommerschijfjes en jicamareepjes, of als dipsaus.

Het is goed over eieren (vooral Huevos Rancheros), in quesadilla’s (probeer het met gegrilde biefstuk voor Steak Chimichurri Quesadillas), toegevoegd aan groentesoep (zoals deze romige kip-rijstsoep), gemengd met gebakken bonen (voeg wat verse koriander toe voor pinto bonen Mexicali), of als saus over enchiladas (zoals het originele recept).

Het Kan Worden Gebruikt Als Een Smeulende Vloeistof

Mole kan ook worden gebruikt als smeulende vloeistof voor kip, rundvlees, varkensvlees of tofu.

Het is een uitstekende marinade voor gegrild vlees zoals garnalen of ribben (probeer het eens met deze gegrilde soja-honing-sesam zalmspiesjes).

Zelfs botten van geroosterd gevogelte zijn geweldige kandidaten voor mollenbouillon.

Maak Een Mol Pasta

Een andere optie is molpasta.

Meng de overgebleven saus en paneermeel om Mole Chorizo Balls te maken. Verdeel het mengsel over flatbreads of grills om zoete en hartige quesadilla’s te maken.

Het kan ook worden gebruikt als basis voor pizzasaus.

Eet Het Met Rijst En Bonen

Deze saus is populair bij rijst en bonen.

Als het te pittig voor je is, roer er dan wat zure room door om het af te koelen en smaak toe te voegen.

Je kunt ook een extra portie van de saus zonder chocolade maken en deze door yoghurt mengen als pittige dip voor frites of groenten.

Gebruik Het Om Enchiladas Te Vullen

Mole kan worden gebruikt om enchiladas te vullen, zoals Chicken Mole Enchiladas.

Maar als je mole-enchilada’s over hebt, probeer ze dan in stukjes te hakken en de volgende ochtend aan je ontbijteieren toe te voegen – ze zouden prima moeten smaken.

Je kunt de restjes ook opwarmen, kaas erover strooien en laten smelten. Serveer het dan met wat zure room en verse koriander.

Bevries Het Om Later Te Gebruiken

Als je tijd en ruimte hebt om deze saus in te vriezen, dan vriest hij goed in.

Dan kun je je molesaus zo nodig later gewoon ontdooien in plaats van hem helemaal opnieuw te maken.

Mol bevat veel antioxidanten, dus haast je niet om alles te eten.

Mol kan maximaal drie maanden worden ingevroren.

Wat Kan Ik Doen Met Extra Molesaus?

Je kunt er enchiladas en taco’s mee maken.

Je kunt de saus ook over andere Mexicaanse gerechten doen of in eten bakken.

Een erg populair gerecht is bijvoorbeeld mole poblano, die wordt gemaakt met gevulde geroosterde poblano-paprika’s.

Kun Je Overgebleven Molsaus Invriezen?

Ja, het kan worden ingevroren en is ongeveer 4 maanden houdbaar.

Laat de saus eerst afkoelen voordat u deze in een vriezerbestendige container bewaart.

Het is klaar om te eten als je het een nacht in de koelkast ontdooit of een paar minuten in de magnetron doet.

Voeg indien nodig meer kippenbouillon toe om de gewenste consistentie te bereiken.

Wordt Molsaus Slecht?

Ja, het kan slecht gaan.

Het kan worden ingevroren als het is voorbereid.

Is Mollensaus Gezond?

Het is gezond.

Het kan veel calorieën bevatten, maar het zit boordevol goede voedingsstoffen.

Volgens het Institute of Medicine is molsaus een uitstekende bron van riboflavine, vitamine B, ijzer, fosfor, magnesium, zink, calcium en niacine.

Waar Wordt Mexicaanse Molsaus Voor Gebruikt?

Mole is een Mexicaanse saus die kan worden gebruikt op vlees, burrito, enchilada of taco.

Waar Wordt Molesaus Van Gemaakt?

Het is gemaakt van veel verschillende ingrediënten zoals tomaten, suiker, chilipepers en andere kruiden.

Hoe Smaakt Molesaus?

Er zijn veel smaken om uit te kiezen, maar ze smaken allemaal hetzelfde: pittig, zoet en rokerig.

Moet Ik Mollensaus In De Koelkast Bewaren?

Ja, je kunt het tot 6 dagen in de koelkast bewaren of tot 6 maanden in de vriezer.

Is Het Mogelijk Om Molesaus Opnieuw Op Te Warmen?

Ja, het kan worden opgewarmd.

Zet hiervoor de pan op middelhoog vuur gedurende 5 minuten of zet hem in de magnetron.

Hoe Maak Je Molsaus Dikker?

De beste manier om het dikker te maken, is door het iets langer te laten sudderen tot de saus inzakt.

Kun Je Mollensaus Kopen?

Je kunt in de winkel gekochte pastasaus of mole kopen, of je kunt er zelf een maken met behulp van een geschreven recept.

Is Molsaus Precies Hetzelfde Als Enchilada?

Nee, ze zijn niet hetzelfde.

Het bevat veel meer ingrediënten dan Enchilada Saus, en smaakt heel anders.

Hoe Dik Moet Molesaus Zijn?

Het moet dikker zijn dan room.

5. Kopjes bouillon, 1 kop chilipoeder, half kopje gedroogde oregano en 0,25 eetlepels zwarte peper worden gecombineerd met 2 kopjes tomatensaus en 2 eetlepels boter.

Kook 45 minuten op middelhoog vuur terwijl je af en toe roert.

Conclusie

Er zijn veel manieren om van overgebleven molesaus te genieten.

Je kunt het toevoegen aan enchiladas, taco’s of burrito’s.

Of je kunt het serveren met rijst of quesadilla’s.

Het maakt niet uit hoe je van je molesaus wilt genieten, zorg ervoor dat je geniet van de heerlijke smaak en complexe kruiden.