Kalita Wave Recept En Brouwgids

U houdt van uw gewone kop koffie, maar wilt eens iets anders doen met uw Franse pers. Heb je gehoord van pour over coffee, maar weet je niet waar je moet beginnen? De Kalita Wave zou het juiste product voor u kunnen zijn als u dit bent.

The Wave is het meest populaire product van Kalita, een Japans familiebedrijf dat al sinds de jaren ’50 koffie-apparatuur produceert. Het heeft een minimalistisch, strak design en is voordeliger dan elektrische druppelaars.

Laten we beginnen met kraken (of brouwen) met dit Kalita Wave-recept.

Wat Je Nodig Hebt

  • Kalita Wave-druppelaar (zie onze Kalita Wave-recensie als je er nog geen hebt)
  • Filter
  • Karaf
  • Een waterkoker (idealiter een zwanenhals)
  • Schubben
  • gemalen koffie
  • Water
  • Timer (optioneel, maar handig)
  • Lepel
  • Mok

Een paar opmerkingen over bovenstaande punten:

De Kalita Wave is de beste keuze als je maar één kopje tegelijk kunt zetten. De Kalita Wave is echter beter als je er meerdere wilt maken.

Universele filters werken niet met deze koffiedruppelaar. Afhankelijk van het model heb je ofwel het 155-filter of het 185-filter nodig.

Deze filters kunnen erg kwetsbaar zijn, bewaar ze daarom in de Wave cone, of in een kast rechtop. ).

Wat betreft koffiehoeveelheden, geloven we dat het beste filterkoffierecept een water-koffieverhouding van 14-16:1 heeft . Om 400 ml water te maken, heb je 25-28 gram koffie nodig. Kook echter meer water (je zult zien waarom in stap 1).

Gids Voor Kalita Wave Brew: 5 Stappen

Laten we beginnen nu we alle ingrediënten hebben.

1. Kook Het Water En Spoel Het Filter Uit.

Plaats het filter in je Kalita koffiedruppelaar. Kook de waterkoker en spoel het filter af door een kleine hoeveelheid water in het midden te gieten (niet op de randen, anders zou je de vorm kunnen verpesten). Het is optioneel, maar we merken dat het helpt om elke papiersmaak te voorkomen en om de karaf op te warmen. Het moet worden weggegooid zodra al het water erin is gegoten.

PRO TIP Giet wat water in de mok om hem warm te houden terwijl je je koffie zet.

2. Weeg De Koffie En Wacht.

Plaats de karaf op de weegschaal en tarreer ze tot 0. Voeg de koffie toe aan het filter, schud het om het koffiedik te egaliseren en tarreer de weegschaal opnieuw. Giet nog geen water in het filter.

Voor de beste extractie raden we aan een paar minuten te wachten voordat je vers gekookt water op de koffie giet (of een thermometer gebruikt om de temperatuur te controleren, als je een absolute legende wilt zijn). De ideale temperatuur voor koffie ligt tussen 195 F (91 C) en 205 F (9 C). Gebruik alsjeblieft nooit kokend water om je koffie te zetten. Vermijd deze veelgemaakte fouten.

Kokend water (212 F 100 C) mag niet worden gebruikt, omdat dit de koffie kan verbranden. Water dat lager is dan 195 F (91 C) zal niet goed worden geëxtraheerd.

3. Giet Water En Laat Je Koffie Bloeien.

Start de timer en giet 40-60 g water in het filter met zachte cirkelvormige bewegingen, zodat alle gronden gelijkmatig worden bedekt.

Voor pre-infusie (vooral als u versgemalen bonen gebruikt), laat u de koffie 30/45 seconden bloeien. Dit betekent niet dat je moet wachten tot je koffiebonen bloeien. Als je koffiebonen maalt, blijft CO2 (eigenlijk van binnen) twee weken hangen.

Ontgassen is simpelweg wanneer heet water de koffie raakt. Hierdoor komt de CO2 vrij en wordt deze vervangen. Hierdoor stijgt het koffiebed en komt de smaak van het eindproduct ten goede.

4. Roer De Koffie Door Met Een Lepel En Begin Met Pulseren.

Zodra de koffie is uitgebloeid, roer je deze met een lepel en giet je een tweede keer (ongeveer de helft van je totale gram water) in cirkelvormige bewegingen, waarbij je een gelijkmatig niveau van water boven het koffiedik houdt.

Terwijl het druppelt, houdt u uw polsslag totdat u de juiste grammen water hebt bereikt. (Dit is dezelfde hoeveelheid als de ml die u in het begin gebruikte). De totale tijd voor het brouwen mag niet langer zijn dan ongeveer

We kunnen de grootte van de pulsen kiezen. Minder pulsen is gelijk aan meer water in elke puls. Meer pulsen is gelijk aan minder water in elke puls. Als we weinig pulsen hebben, komt het water harder op het bed en hebben we een kortere extractietijd, en meer pulsen geeft ons een langere extractietijd.

5. Geniet van het mengsel in een mok

Dat is het. Giet je filterkoffie in een mok (zorg ervoor dat je het water weggooit als je de tips in de eerste stap hebt gevolgd) en, het beste deel: geniet ervan.

Laatste Gedachten

We moeten je echter waarschuwen: als je het perfecte Kalita Wave-recept onder de knie hebt (waarvan je zeker wist dat je dat zou doen), word je de aangewezen barista van je vriendengroep, die altijd een excuus zal vinden om langs te komen en te genieten van je heerlijke infuus koffie. Het zal ook je ogen openen voor het handmatig zetten van koffie.

Als je het leuk vindt om andere brouwmethoden te ontdekken, hebben we een aantal handleidingen voor het maken van koffie die je hier kunt leren.

Veelgestelde Vragen

Hoe Groot Is Kalita Wave?

Er zijn twee maten van de Kalita Wave. De Kalita 155 kan één kopje koffie per keer zetten, terwijl de grotere 2-3 kopjes zet. U kunt ook kiezen uit verschillende filters die bij beide maten passen.

Wat Is De Beste Handmatige Koffiedruppelaar?

Wat is de beste handmatige koffiedruppelaar

Het beste pour-over koffiezetapparaat is er een die past bij uw koffievoorkeuren en koffiebehoeften. Bij het kiezen van het beste koffiezetapparaat moet u rekening houden met de volgende factoren: zettijd, draagbaarheid en consistentie, evenals accessoires. Dit zijn de 9 beste opties volgens klanten..