Recept Voor Geroosterde Witte Chocolade Mokka. Romige En Zoete Koffiedrank

Als je een coffeeshop binnenloopt, van het lokale Mom and Pop-café op de hoek van je straat tot een van de duizenden Starbucks Coffee-franchises die zich over de hele wereld uitstrekken, is de kans groot dat je een witte chocolademokka op de menu. Dit is een nietje in coffeeshops, en het is geen verrassing waarom. Het is heerlijk!

Als je onze inleiding tot de mokka hebt gelezen (ook bekend als een mokka latte of caffe mokka), dan weet je dat die zoete drankjes gewoon gewone lattes zijn waaraan chocoladesiroop is toegevoegd. Het enige verschil ligt in de gebruikte chocoladevariëteiten. Een witte chocolade mokka heeft dezelfde hoofdingrediënten – een shot espresso en gestoomde melk – behalve dat in plaats van melk of pure chocoladesiroop, in plaats daarvan witte chocoladesaus wordt gebruikt. De liefhebbers van witte chocolade zullen applaudisseren.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN WITTE CHOCOLADEMOKKA EN EEN GETOOSTE WITTE CHOCOLADEMOKKA?

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN WITTE CHOCOLADEMOKKA EN EEN GETOOSTE WITTE CHOCOLADEMOKKA

Starbucks Coffee biedt het hele jaar door de klassieke witte chocolade mokka, maar pas wanneer Starbucks Coffee haar jaarlijkse wintermenu lanceert, komt de geroosterde versie van het drankje beschikbaar. Is er echt een verschil?

Terwijl beide romige dranken zijn gemaakt met zoete witte chocoladesaus, wordt die in de geroosterde drank langzaam geroosterd, waardoor de suiker karamelliseert en complexe, nootachtige smaken naar voren komen. Starbucks voegt gekonfijte cranberrysuiker toe aan de geroosterde witte mokka, waardoor het feestelijk feestelijk wordt. Het is als een toetje in een kopje!

MAAK THUIS EEN GEROOSTERDE WITTE CHOCOLADE MOKKA

Online vind je veel recepten die beschrijven hoe je deze heerlijke koffiedrank thuis kunt maken. Maar we zijn partijdig bij de onze. U kunt uw verlangen naar witte chocolade in slechts enkele minuten stillen. Bovendien kun je geld besparen bij Starbucks. Het is moeilijk te weerstaan om geld en tijd te besparen.

JE HEBT NODIG:

  • 1 shot espresso of kopje koffie
  • Kopje 2% melk
  • kopje witte chocoladeschilfers
  • Slagroom
  • Pan

HET PROCES

Stap 1

Eerst moet u uw vertrouwde thuiskoffiezetapparaat tevoorschijn halen. Een espressomachine is vereist als je sterke espressokoffie wilt. Maar je kunt altijd dripkoffie gebruiken van een automatische dripmachine, pour-over of french press als je daar de voorkeur aan geeft. Zodra uw koffie is gebrouwen, legt u deze opzij; u komt er zo op terug.

Stap 2:

Giet je melk in de pan en laat het op laag vuur sudderen tot het bubbelt. Pas op dat het niet verbrandt! Als je bubbels in je melk ziet (we gebruikten 2 procent van het totaal), haal dan de pan van het vuur en voeg de witte choc-chips toe.

Stap 3:

Meng het mengsel van witte chocolademelk met de boter tot het glad en romig is. Je moet iets zachts en romigs overhouden.

Op zoek naar cadeau-ideeën? Bekijk onze Top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers in 2021

Stap 4:

Giet de zoete witte vloeistof in een mok of hoog glas en voeg vervolgens je shot – of shots – espresso toe.

Stap 5:

De laatste stap is de belangrijkste: garneer de witte chocolade mokka door een klodder slagroom toe te voegen. Je kunt dit drankje nog lekkerder maken door er witte chocoladesaus aan toe te voegen.

Afsluiten

En daar heb je het, een recept voor geroosterde witte chocolade-mokka waarmee je mok na mok witte chocoladeachtige goedheid kunt brouwen. Als je nog steeds nieuwsgierig bent naar de smaak van witte chocolade, maar je cafeïne-inname wilt verminderen. Je kunt ook witte warme chocolademelk proberen.

Geroosterde Witte Chocolade Mokka

Opbrengst:
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten

Een heerlijk koffierecept dat de laatste tijd om vele redenen behoorlijk populair is geworden. Wissel de ingrediënten af zodat ze bij je levensstijl passen, maar we raden ZEER heel veel karamelsaus aan!

Ingrediënten

  • One shot espresso of een half kopje koffie
  • 3/4 kop twee procent melk
  • 1/4 kop witte chocoladeschilfers
  • Slagroom

Instructies:

  1. Zet je koffie of trek je espresso shot
  2. Giet koffie in een mok
  3. Kook je melk in een pan tot het bubbelt
  4. Zet het vuur laag en roer de chocoladeschilfers erdoor.
  5. Giet het panmengsel over je koffie
  6. Voeg de gewenste hoeveelheid opgeklopte topping toe

Categorie: Hoe te brouwen

  • Hoe te brouwen?

    Dit soja latte-recept is zo eenvoudig dat je niet zou denken dat het zo schuimig, zoet en licht zou smaken. Misschien heb je het mis!

  • Hoe te brouwen?

    Probeer dit recept voor hazelnootijskoffie eens als u wilt besparen op uw wekelijkse Dunkin’- of Starbucks-rekening!

  • Hoe te brouwen?

    Dit rijke, soepele roodfluwelen latte-recept laat je zien hoe een plakje cake smaakt in een kopje. Oh jammie!

  • Hoe te brouwen?

    Ontdek hoe u een perfecte n Cappuccino kunt maken voor een soepele en zijdezachte drank die aan uw behoeften zal voldoen!

  • Hoe te brouwen?

    Heb je iets nodig om je zoetekauw van koffie te buigen? Maak kennis met de mokka! Hier leest u hoe u een mokka bij u thuis kunt maken.