Wat Te Doen Met Overgebleven Yorkshire Pudding? 12 Eenvoudige Tips

Er blijft altijd Yorkshire pudding over, hoe groot of klein de bijeenkomst ook was.

Dus wat kun je ermee?

Dit zijn slechts enkele suggesties om u op weg te helpen.

Vries Het In Voor Later Gebruik

Om je overgebleven Yorkshires in te vriezen voor later gebruik, doe je het volgende:

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg je overgebleven Yorkshires erop. Je wilt dat ze uit elkaar blijven als ze bevroren zijn.
  • Plaats dit bakje in de vriezer en laat het daar staan tot de Yorkshire puddingen bevroren zijn.
  • Als ze zijn ingevroren, doe je ze in een luchtdichte bak. Label het met de datum, zodat je weet hoe lang ze goed zijn.

Opwarmen in uw oven of broodroosteroven:

  • Met deze stappen kunt u overgebleven Yorkshires opwarmen.
  • Bekleed een bakplaat met vetvrij papier. Leg je bevroren Yorkshires op de bakplaat en schuif deze in je oven op 180 graden Celsius of 177 C.
  • Laat ze in de oven staan tot ze helemaal opgewarmd zijn.
  • Verwarm ongeveer 5 minuten als ze oorspronkelijk gebakken waren, of 10 tot 15 minuten voor degenen die gefrituurd waren.

Maak Een Heerlijke Puddingtaart

Je kunt ook een heerlijke puddingtaart maken met je overgebleven Yorkshire pudding.

Dit is wat u moet doen:

  • Bekleed de bodem van een taartvorm met een laag voorgekookte Yorkshire pudding en bedek het met elke soort vulling (zoals gesneden bananen en room).
  • Ga door met dit proces totdat u tevreden bent. Werk af met een Yorkshire pudding er bovenop.
  • Bak in een oven verwarmd tot 180 graden Celsius of 177 C gedurende 10 minuten.

Je Kunt Het Gebruiken Als Vulling Voor Gevogelte Of Vlees.

Je kunt je overgebleven Yorkshire pudding ook gebruiken als vulling voor vlees of gevogelte, zoals kipschnitzels, varkenskarbonades en kalkoen.

Dit is wat u moet doen:

  • Snijd een plak gekookte Yorkshire pudding in de lengte doormidden. Als het brood te hard is, verwarm het dan eerst in een oven.
  • Wikkel het in spek en zet vast met een tandenstoker.
  • Afhankelijk van hoe lekker je de Yorkshire pudding rolt, bak je hem 5-10 minuten in de oven op 220 °C of 218 C. Desgewenst kunnen ze ook gebakken worden.

Maak Een Voorgerecht Met Kaas

Je overgebleven Yorkshire pudding en kaas kunnen ook worden gebruikt om een aperitief te maken.

Dit is wat u moet doen:

  • Snijd een plak voorgekookte Yorkshire pudding in de lengte doormidden. Als het brood te hard is, verwarm het dan eerst in een oven.
  • Dit kan om elke gewenste kaas worden gewikkeld (zoals cheddar) en vastgezet met een tandenstoker.
  • Zet je Yorkshire pudding roll in de oven op 220 graden Celsius of 218 C gedurende 5 tot 10 minuten, afhankelijk van hoe gaar je hem wilt hebben. Je kunt ze ook frituren als je wilt.

Gebruik Het Als Pizzabodem

Je kunt zelfs je overgebleven Yorkshire pudding gebruiken als pizzabodem.

Dit is wat u moet doen:

  • Laat je favoriete pizzadeeg rijzen tot het in volume verdubbeld is.
  • Strooi bloem op het oppervlak waar je je deeg gaat uitrollen en leg er twee helften Yorkshire pudding naast elkaar op zodat ze elkaar aan één kant overlappen. Als het brood te hard is, verwarm het dan eerst in een oven.
  • Je kunt het deeg uitrollen en erop leggen tot je een pizzabodem van 10 inch hebt.
  • Bak in een oven verwarmd tot 220 graden Celsius of 218 C gedurende 20 minuten of tot ze goudbruin zijn. Je kunt je Yorkshire pudding pizza ook frituren als je wilt.
  • Als je klaar bent, voeg je je favoriete pizza-toppings toe en bak je opnieuw gedurende 10 tot 15 minuten of tot de kaas is gesmolten en begint te bruinen.

Serveer Met Vlees Als Bijgerecht

Je overgebleven Yorkshire pudding kan als bijgerecht worden geserveerd naast elk soort vlees, zoals kipschnitzels of varkenskoteletten.

Dit is wat u moet doen:

  • Week je Yorkshire pudding in een losgeklopt ei. De kom kan ook worden gebruikt om water of melk toe te voegen.
  • Strooi paneermeel aan de zijkanten.
  • Plaats uw Yorkshire pudding in een hete, met olie bespoten koekenpan. Nadat het brood op de bodem bruin is geworden, draai je het om.
  • Zet nog een koekenpan op je Yorkshire pudding om gelijkmatig te garen.
  • Bak ongeveer 3 minuten per kant, of tot ze goudbruin zijn.

Voeg Toe Aan Je Favoriete Soeprecept

Je overgebleven Yorkshire puddingen kunnen ook worden toegevoegd aan je favoriete soeprecept.

Dit is wat u moet doen:

  • Warm wat kippen- of runderbouillon op in een pan. Je kunt wat groenten of gehaktballen toevoegen voor meer smaak, maar dit is optioneel.
  • Voeg twee kopjes voorgekookte Yorkshire pudding toe aan de pot en laat een paar minuten sudderen.
  • Doe over in een soepkom en serveer je soep met wat brood of crackers ernaast.

Voor Een Heerlijke Ontbijttraktatie, Meng Het Met Pannenkoekenbeslag

Voorgekookte Yorkshire puddingen kunnen worden gemengd in pannenkoekenbeslag om een andere ontbijttraktatie te creëren.

Dit is wat u moet doen:

  • Bereid je favoriete pannenkoekenrecept voor.
  • Meng twee kopjes voorgekookte Yorkshire pudding in een kom.
  • Bak je pannenkoeken in een koekenpan op middelhoog vuur 5 tot 10 minuten per kant, afhankelijk van hoe goed je ze wilt hebben.

Maak Popovers Voor Yorkshire Pudding

U kunt Yorkshire pudding popovers maken van voorgekookte Yorkshire puddingen.

Dit is wat u moet doen:

  • Scheid de eiwitten en dooiers. Klop de eiwitten tot ze stijve pieken vormen.
  • Voeg een eetlepel water toe aan je eidooiers en klop het goed door. Voeg nog een eetlepel water toe en blijf kloppen tot alles goed gemengd is.
  • Spatel het eiwitmengsel voor een derde tegelijk erdoor.
  • Schep het mengsel in je voorgekookte Yorkshire puddingcups en bak 5 minuten in een oven die is verwarmd tot 220 graden Celsius of 218 C, afhankelijk van hoe gaar je het wilt hebben.

Maak Een Broodje Ontbijt

  • Voeg je favoriete ontbijtingrediënten toe, zoals sla, bacon, kaas en gebakken ei.
  • Serveer de Yorkshire pudding er bovenop met wat hete saus en ketchup.

Gebruik Als Burgerbroodje

Je kunt voorgekookte Yorkshire pudding ook als burgerrol gebruiken. Dit is wat u moet doen:

  • Kook je burgerpasteitje volgens je favoriete recept. De kom kan ook worden gebruikt om water of melk toe te voegen.
  • Leg een plakje kaas aan elke kant van de pasteitjes en laat het smelten. Haal dan de pan van het vuur. Dit zal er ook voor zorgen dat je pasteitje niet uit elkaar valt.
  • Serveer de voorgekookte Yorkshire pudding over de kaas en pasteitjes. Garneer met sla, tomaat en ketchup.

Gebruik Om Een Heerlijk Klein Dessert Te Maken

  • Mix de room tot er stijve pieken ontstaan en zet deze opzij.
  • Meng je favoriete trifle-ingrediënten zoals custard of pudding, fruitconserven naar keuze, cakebrokken of koekjes en verse bessen in een kom. Dit maakt het nog lekkerder als je geleiblokjes aan de cakestukjes toevoegt.
  • Meng de room in een kom. Gebruik een spatel of een garde om het in de kom te vouwen.
  • Breng uw trifle-mengsel desgewenst over in individuele serveerbekers. Je kunt ook met de lagen spelen om ervoor te zorgen dat elke hap heerlijk is.

Conclusie

Yorkshire pudding is een heerlijk dessert dat op veel verschillende manieren kan worden gebruikt.

Of je er nu popovers van wilt maken, het wilt toevoegen aan je favoriete soeprecept, of het puur wilt eten met wat hete saus en ketchup Yorkshire pudding heeft voor elk wat wils.

Laat het me weten als je vragen hebt over voorgekookte Yorkshire pudding.

Meer lezen: