De Beginnersgids Voor Het Schenken Van Koffie

Inhoud Tonen

Heb je in de rij gestaan bij een coffeeshop en mensen horen bestellen pour over coffee (ook wel gezette koffie genoemd?)

Misschien ben je nieuwsgierig geworden en heb je er zelf een besteld? Ik neem aan dat je hier bent omdat die kop koffie met koffie je versteld deed staan. Je vond het zo lekker dat je besloot uit te zoeken of je het thuis ook kunt maken! ).

Het wordt tijd dat je leert hoe je geweldige koffie kunt zetten als een echte koffiehipster.

Wat Is Pour Over Coffee Precies?

Dit is wat deze koffie zo bijzonder maakt. Het komt allemaal neer op het proces en het eindresultaat. Nadat je het zelf hebt geprobeerd, zul je je zeker afvragen waar deze methode je hele koffiedrinkende leven is geweest!

Over koffie schenken (of handmatige koffiefilter) klinkt precies zoals het doet: je giet heet water over versgemalen koffiebonen.

De 3 Basiselementen Van Great Pour Over Filterkoffie:

  • Koffie vers gemalen
  • Een soort koffiefilter
  • Een pour over brouwer (duh)

Simpel gezegd, je zet een schoon, heerlijk brouwsel door langzaam water over de koffiebonen te gieten om de koffie te extraheren. De koffie wordt vervolgens opgevangen in uw kopje of karaf.

Hoewel handmatig brouwen eenvoudig klinkt, is het niet eenvoudig om het perfecte brouwsel te maken. Dit zal geduld, oefening en doorzettingsvermogen vergen.

Maar maak je geen zorgen over het leren van de geheimen.

Apparatuurlijst Voor Filterkoffie

Bezuinig niet op het maken van geweldige koffie. Afgezien van het voor de hand liggende koffiezetapparaat voor overgieten / druppelen, zijn hier de hulpmiddelen die u nodig hebt:

Hoe Maak Je Pour Over Coffee?

Bonen malen, water toevoegen, heerlijke koffie drinken. Het klinkt eenvoudig, toch? Deze brouwstijl beloont geduld en oefening.

Maar volg deze stapsgewijze handleiding en u kunt de koffie van uw dromen zetten, rijk, zacht, aromatisch, alles wat u maar wilt en meer.

Laten we eerst eens kijken waarom u water van goede kwaliteit nodig heeft:

1. Verwarm Water Tot 195 Tot 96 C.

De juiste watertemperatuur krijgen is van cruciaal belang: 195 96 C.

Als je geen thermometer hebt, gebruik dan deze eenvoudige truc: wacht tot het water kookt , haal dan van het vuur en wacht 30 seconden voordat je gaat brouwen.

Slimme waterkokers zijn een geweldige manier om technologie toe te voegen aan het kookproces. Deze waterkokers kunnen water op een bepaalde temperatuur brengen en het daar bewaren tot je klaar bent om het te gebruiken.

Een favoriet in de branche, en ik ben er helemaal weg van, is de Bonavita digitale inschenkketel met variabele temperatuur. Het is mooi, gemakkelijk te gebruiken en zorgt ervoor dat je water zo lang als je wilt op het perfecte niveau is.

Als u een waterkoker met zwanenhals gebruikt, kunt u de waterstroom en daarmee het brouwsel onder controle houden. U kunt bonuspunten krijgen door het juiste water te gebruiken voor het zetten van uw koffie.

2. Weeg Je Koffie.

Hoeveel koffie moet je drinken? De verhouding tussen water en koffie is de belangrijkste smaakfactor. Voor elke gram koffie wordt 18 gram water aanbevolen.

Voor elke 170 g (171 g) koffie die u zet, komt dit neer op 9-11 gram koffie. Vraag het aan een tiental barista’s en de antwoorden kunnen variëren van 16:1 tot 19:1. Waarom? Ze houden van hoe hun koffie smaakt.

Als een ZEER algemene regel geldt: meer koffie = meer smaak.

Hoe weet je wat voor jou het lekkerst is? Probeer verschillende verhoudingen (je gebruikt toch een weegschaal?) en maak aantekeningen.

3. Spoel/Bevochtig Het Filter.

Dit is een belangrijke stap om te onthouden, anders krijg je koffie met een vleugje papier in het eindproduct. Verwijder de papiersmaak door het filter uit te spoelen .

Je kunt je brewer goed afspoelen door hem in de druppelaar te plaatsen. Giet vervolgens water rond het filter in een cirkelvormige beweging (zorg ervoor dat het water niet langs de zijkanten omhoog komt). Spoel het filter vijf seconden om. Gooi vervolgens het resterende water in de beker weg.

Overtuiging nodig? Doe dit een keer en neem een snuifje van de natte kartonnen stank die van het filterpapier komt. Deze stap is een must.

Vergeet niet het stinkwater uit de karaf te gieten. Het is niet iets dat iemand wil consumeren.

Terwijl je hier bent, bekijk onze video over verschillende filtertypes:

4. Maal De Koffie.

Koffie kan vlak voordat het wordt gezet worden gemalen om je een fijne controle te geven. (Zie je wat we deden?). Oversmaak Een fijnere maling geeft meer smaak, maar kan bitterheid introduceren. Een grovere maling maakt een zoetere kop, maar kan ondergeëxtraheerd, zuur en zwak zijn.

Jouw opdracht: vind de gulden middenweg (de perfecte deeltjesgrootte). De meeste overgietexperts raden een middelfijne maling aan, zoals zeezout of zand.

Voel je je wetenschappelijk? Voel je je wetenschappelijk? Wil je het milder? Maal het grover. Wil je het rijker? Maal het fijner.

Voeg nu uw gemalen koffie toe aan het gespoelde filter, en

5. Giet Water.

Het water is verdeeld in twee delen: bloeien en brouwen .

Bloei: Giet een beetje water (ongeveer 30 gram) over de grond en laat ze intrekken. Je zult het terrein zien zwellen, stijgen en borrelen. De bloei duurt 30 seconden.

Zettijd : Giet de rest van het water langzaam over het koffiedik. Begin in het midden en ga naar buiten in een steeds groter wordende spiraal om alle koffiedik gelijkmatig nat te maken. Stop wanneer je water hebt toegevoegd aan de door jou gekozen verhouding.

Sommige overgietbrouwers kunnen met een eenvoudige techniek worden ingeschonken, terwijl andere, zoals de Hario V60, meer vaardigheid vereisen.

Dit alles in videoformaat:

Schenk Over De Koffieverhouding

Je hebt de meeste controle over de smaak van je koffie door de waterverhouding aan te passen. Ssterk of zwak? Rijk of mild? Bla of bitter? Hier leest u hoe u het perfecte brouwsel kunt maken.

Volgens de gouden regel van de Specialty Coffee Associations moet 55 gram koffie per liter worden geconsumeerd. Dat is iets minder dan twee ons bonen per kwart gallon, of 9-11 gram voor elke 170 gram kop. Een paar tikken op de rekenmachine en dit komt neer op een water-tot-koffieverhouding van 18:1.

Maar sommige barista’s brouwen op 16:1 of 19:1 . Waarom? Ze houden van hoe hun koffie smaakt.

Dus als deze verhoudingen slechts een richtlijn zijn, hoe weet u dan wat goed voor u is? Experiment. Noteer het watergehalte en de koffie die je hebt gebruikt om je kopje te zetten.

Drink nu je koffie. Smaakt het rijk? Is het een beetje zwak? Is het sterker of bitterder dan je wilt?

Als je de verhouding hebt opgeschreven, kun je als volgt dichter bij je ideale smaak komen:

Wil je een rijkere smaak? Verhoog de hoeveelheid koffie. Liever een zoetere kop koffie? Gebruik minder koffie.

Na een paar pogingen zou je de perfecte kop moeten kunnen maken.

Tips Om U Te Helpen NAIL The Perfect Brew

Hoewel deze tips misschien eenvoudig lijken, zijn het de kleine dingen die het verschil maken in deze stijl van brouwen.

Onthoud Dat Je Grinder Je Geheime Ingrediënt Is

Wij, koffienerds, doen dit allemaal om één reden: Smaak.

Het kost tijd om de beste bonen te selecteren om over de koffie te schenken en om het proces te onderzoeken. Je moet ook de tijd nemen om de juiste grinder te kiezen.

Zoals bij ALLE soorten koffiezetten, zal je maling erg belangrijk zijn omdat het de timing beïnvloedt. Onthoud dat dit een proces is en dat elk onderdeel met een hapering van invloed is op het eindproduct. Om de timing te beheersen, moet u de maling kunnen regelen. Bij het handmatig zetten van filterkoffie is de maalgraad cruciaal.

Kicking Horse Coffee is het daarmee eens.

Malen onthult alle vluchtige smaken en aroma’s die in de koffieboon zijn opgesloten. De grootte van de maling heeft een aanzienlijke invloed op de hoeveelheid koffie die u zet.

Een grovere maling resulteert in grotere koffiekorrels. Hierdoor sijpelt het water sneller door de korrels. Het tegenovergestelde geldt voor een fijnere maling, omdat de korrels veel kleiner zijn. Ze zullen voorkomen dat het water er gemakkelijk doorheen sijpelt en de smaak extraheert.

Je kunt geweldige filterkoffie maken door de Goldilocks-methode van malen te gebruiken.

U kunt koffie te veel of te weinig extraheren als u er een klein beetje naast zit.

Een goede koffiemolen is essentieel voor een consistente maling en een gelijkmatige extractie. Dit is iets wat ik niet genoeg kan benadrukken. Je hebt een grond nodig die even groot is . Als je het malen echt wilt begrijpen (dat zou je moeten doen) en je hebt een maattabel nodig, neem dan een kijkje in onze maattabel voor koffiemaling hier.

Nu je weet hoe belangrijk je koffiedik is bij het zetten van geweldige koffie, laten we dan wat verdomde koffie gaan maken, zullen we?

Sla De Bloei Niet Over

Hier is een belangrijk concept: bevochtigen of bloeien . Het is wetenschap, dus maak je klaar!

De opbouw van kooldioxide is een bijwerking van het branden van die heerlijke koffiebonen. Dit is niet per se een slechte zaak, maar de kooldioxide laat het water niet volledig in de maling doordringen, tenzij het eerst wordt vrijgegeven. De kooldioxide laat je vrij door de koffie te laten bloeien of nat te maken.

U moet voldoende water op uw terrein gieten om ze te bevochtigen. Kijk ze dan bloeien. Dit is wanneer koolstofdioxide vrijkomt. Dit is hoe het moet:

  1. Precies de juiste hoeveelheid water is nodig om de grond bevochtigbaar te maken.
  2. Laat koolstofdioxide ontsnappen door ongeveer 30 seconden te stoppen
  3. Het is geweldig om de tuinen te zien groeien en bloeien!

Het terrein geeft in dit stadium een heerlijke geur af. Geniet van de heerlijke geur. Je verdient het.

Wees Consistent (en Houd Een Record Bij)

Een van de belangrijkste dingen die u in dit proces kunt doen, is consistentie oefenen. Het zal je niet alleen helpen om eventuele fouten die je onderweg maakt te corrigeren, want hé, je bent ook maar een mens; je kunt er ook mee experimenteren als je de basis onder de knie hebt. Zoals Perfect Daily Grind het zou hebben,

Onthoud dat elk onderdeel van het brouwproces variabel is, dus de mogelijkheden zijn eindeloos

Deze tips helpen je consequent te zijn in je liefde voor koffie.

  • Gebruik een weegschaal van goede kwaliteit die nauwkeurig is.
  • Gebruik een molen van hoge kwaliteit.
  • Volg een brouwgids heel nauw op (zodat je een gelijkmatige extractie krijgt).
  • Je kunt het echt goed doen als je alles vanaf het begin bijhoudt.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je een echt heel goed brouwsel maakt. Noteer hoe je het hebt gedaan: misschien heb je X hoeveelheid koffie gebruikt, was je water X graden in temperatuur en heb je X minuten besteed aan het inschenken; Schrijf het op in een notitieboekje en verander de variabelen lichtjes om verschillende resultaten te krijgen!

Schoonmaken Is Een Belangrijk Onderdeel Van Je Leven.

Je spullen schoonmaken is het laatste sexy onderdeel van koffie zetten, maar Sweet Marias noemt in hun kader voor het zetten van de beste kop koffie.

Het is een goede vuistregel om uw apparatuur schoon te maken als deze een onaangename geur afgeeft. Als u zich de laatste keer dat u uw brewer hebt schoongemaakt niet meer kunt herinneren, maak hem dan schoon.

Zorg ervoor dat u uw brewer schoonmaakt voordat u aan de volgende partij koffie begint. Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn.

Er zijn veel bronnen beschikbaar om u te helpen bij het leren gebruiken van uw nieuwe koffiezetapparatuur. Scott Raos Everything but Espresso en Blue Bottles Craft of Coffee zijn twee van de meest populaire bronnen die beschikbaar zijn. Onderstaand:

Hoe Kies Je Een Brouwer?

Je weet nu hoe je de perfecte kop drip- of pour-over koffie zet. Nu is het tijd om te beslissen welke apparatuur te gebruiken. Het kiezen van een brouwer is als het kiezen van een echtgenoot, je moet ervoor zorgen dat het de juiste is, zodat je samen door de beproevingen en beproevingen van de reis kunt navigeren.

Het is niet eenvoudig om de beste te kiezen. Elke brouwer is uniek en heeft andere behoeften. Dit zorgt voor een compleet nieuwe ervaring. Van sommige zul je houden, van andere niet.

Dit is wat ik bedoel. Sommige overgietbrouwers kunnen worden gebruikt met standaard papieren filters; andere met speciale filters die alleen online beschikbaar zijn. Sommige brouwers hebben een nauwgezet installatie- en brouwproces nodig; anderen hebben gewoon een bed van grond en water nodig.

Een suggestie nodig? Kies een pour-over-koffiezetapparaat uit onze lijst, maar ik zou de Kalita Wave-brouwer aanraden als je net begint.

Dit artikel gaf je een overzicht van pour-over-brouwen in het algemeen. Bekijk deze brouwhandleidingen om te zien hoe het brouwproces van een bepaalde pour over dripper is:

Wat Je Nodig Hebt Voor Overgieten (of Druppelen) Van Koffie

Bezuinig niet op het maken van geweldige koffie. Hier zijn enkele extra tools die je nodig hebt:

  • Een koffiefilter (het type hangt af van de brouwer die je kiest)
  • Een goede koffiemolen (ik heb dit eerder benadrukt, maar het is zo belangrijk dat het voor herhaling vatbaar is!)
  • Een bijzondere waterkoker. Warm water is niet genoeg. Warm water moet optimaal stromen.
  • Dit bereik je door een speciale overgietketel te gebruiken: dit zijn de beste zwanenhalsketels
  • Een koffieweegschaal die in grammen meet, want het draait allemaal om nauwkeurig zijn.
  • Een thermometer die de watertemperatuur regelt.
  • Een serveerschaal (optioneel)
  • Je kunt je schenking naar een hoger niveau tillen door een Kruve-zeef te gebruiken.

Laatste Gedachten

Dit is het einde van deze beginnershandleiding voor het filteren van koffie. Als je de basis onder de knie hebt, kun je gaan experimenteren met verschillende brouwers. U kunt uw brouwsel ook regelen op basis van uw stemming. Deze coole kanalen helpen je om je koffiezetvaardigheden te verbeteren.

Veelgestelde Vragen

Wat Is Het Verschil Tussen Schenk- En Druppelkoffie?

Er zijn enkele grote verschillen tussen overgieten en druppelkoffie, hoewel de gebruikte methode vrij gelijkaardig is door heet water door koffiemalen te laten sijpelen om het brouwsel te extraheren.
Druppelkoffie wordt gezet door een machine die automatisch heet water over het koffiedik druppelt. Onnodig te zeggen dat geen enkele standaard koffiemachine met infuus in staat zal zijn om de handmatige brouwmethoden te evenaren, nauwkeurige controle over de watertemperatuur, schenkmethode en bloei.

Welk pour-over-koffiezetapparaat moet u gebruiken?

Voor het handmatig zetten van je koffie kun je veel verschillende schenktuitjes gebruiken. U kunt er een kopen bij uw plaatselijke Dollar Tree, hoewel we dit niet aanbevelen.
Elke persoon zal zijn voorkeuren hebben als het gaat om de uitrusting die hij kiest. Als je geen handmatig koffiezetapparaat hebt, is de Kalita Wave een goede keuze. U kunt ook onze kopersgids voor koffiezetapparaten raadplegen om andere opties te bekijken.

Wat Is De Beste Koffie Om Over Te Schenken?

De beste koffie om over te schenken verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen kunnen tevreden zijn met voorgemalen, in de winkel gekocht koffiepoeder. Hoewel dit niet de beste optie is, is het waarschijnlijk wel de meest betaalbare.

Anderen kopen misschien alleen single-estate Arabica-bonen en malen ze dan vlak voordat ze gaan brouwen (ook schuldig!). Het is een goed idee om naar zoveel mogelijk coffeeshops te gaan en alle verschillende gezette koffie te proeven die ze hebben. Kies dan degene die je het lekkerst vindt en koop de bonen van hen (ze malen het zelfs voor je als je hen laat weten welke brouwmethode je gebruikt).

Hoe Drink Je Over Koffie?

Je kunt koffie drinken zoals het is, espresso-stijl. Of je kunt het afmaken met heet water om een Americano te maken. Je kunt zelfs lattes, cocktails en
eiwitshakes maken. Wacht, kijk eens naar onze koffierecepten en zoek uit welke je het lekkerst vindt.