Kan Een Vleesmolen Botten Malen? Deze Gids Is Gedetailleerd

Een heavy-duty vleesmolen kan worden gebruikt om botten te malen. Het kan echter geen harde botten malen, zoals rundvlees, lam en varkensvlees. Meestal kan een krachtige molen zachte botten zoals kip, kalkoen, eend en konijn verpletteren. Je moet ook op zoek naar heavy-duty versies die zijn gemaakt voor intensieve slijpklussen om efficiëntie te garanderen, idealiter een elektrische versie met een vermogen van 600 watt.

Dus je weet dat het mogelijk is om botten te malen met dergelijk keukengereedschap. Laten we eerst eens kijken wat de verschillende soorten keukengereedschap zijn en daarna dieper ingaan.

Wat Is Een Vleesmolen?

Een vleesmolen, ook wel vleesmolen genoemd, is een keukenapparaat dat voornamelijk wordt gebruikt voor het malen en pletten van vlees. Het kan ook worden gebruikt om verschillende materialen zoals groenten, fruit en granen te pletten.

Er waren aanvankelijk handmatige vleesmolens. Deze modellen gebruikten een handslinger om de slinger te draaien en het vlees in de mond te plaatsen. Het elektrische model, dat in de loop der jaren handmatige vleesmolens heeft vervangen door elektrische kracht, maakte het gemakkelijker om thuis te koken.

Kan Een Handmatige Vleesmolen Botten Maken?

Nu weet je dat een robuuste elektrische grinder gemalen botten kan leveren, maar hoe zit het met de handmatige modellen? Het is mogelijk, maar tijdrovend en arbeidsintensief om de klus te klaren met handgezwenkte apparatuur. Dus hier is een krachtige machine een must en geduld is vereist.

Er is geen standaard manier om het vermogen van elektrische machines te berekenen. Let bij het kiezen van een product goed op de details en vraag de verkoper of het botten kan malen.

Hoe Botten Te Malen Door Een Vleesmolen?

Het proces van het breken van botten met een vleesmolen is vergelijkbaar met andere vleesvermalingsprocessen. De motor moet worden beschermd tegen beschadiging door ervoor te zorgen dat de botten stevig zijn.

Stap 1 – Kies Een Geschikte Machine

Als u het elektrische model gebruikt, variëren de ideale vermogens van 600 watt tot 3000 watt. Hoe meer het is, hoe efficiënter het zal zijn.

Voor handmatige apparatuur is het belangrijk om sterkere versies te overwegen. Maten #12, #22 en #32 zijn de beste maten voor het malen van botten.

Stap 2 – Bereid De Botten Voor

Je kunt met deze apparatuur ook vlees pletten. Voor een efficiënte verwerking snijdt u de botten met een keukenschaar of -messen. Om schade aan de maalplaten te voorkomen, moeten de juiste maten ongeveer gelijk zijn aan uw duim.

De botten kunnen koud zijn, maar niet bevroren. Koude materialen resulteren in lagere maaldrukken en gladdere producttexturen.

Stap 3 – Botten Malen

Zet uw machine op een vlakke ondergrond en voer de botten één voor één door om verstopping van de kop te voorkomen. Plaats ook de botzijde met kleinere gewrichten eerst in de maalmond voor meer moeiteloze beweging in de machine.

Probeer voor het eerste deel botten te verpletteren door de grofste plaat van ongeveer het gat om de motor te beschermen. Vervolgens kunt u verder gaan met dezelfde plaat of met gewone platen om gladdere botstructuren te krijgen.

4: Naslijpen

Als u van plan bent het product later te gebruiken, zorg er dan voor dat u het luchtdicht afsluit.

Maak je geen zorgen als je een grijze substantie in de gemalen botten of de kop van de molen vindt. Het is typisch verbrand vet dat te lang in de machine blijft. Reinig de machine na gebruik volledig om verstopping of groei van bacteriën te voorkomen.

Hoe Maak Je Een Vleesmolen Schoon?

Na het malen van botten is het belangrijk om de grinder direct schoon te maken. Het beschermt de machine tegen bacteriegroei en voedselophoping.

Stap 1: Laat Het Brood In De Molen Lopen

Voer meerdere sneetjes brood door de machine alsof je ze maalt. Op deze manier absorberen ze olie en vet, en duwen ze de botten die binnenin zijn achtergebleven eruit.

Stap 2 – Demonteer De Onderdelen

Hierdoor reinig je de gehele machine en verklein je de kans op bacteriegroei. Als de machine een elektrisch model is, trek dan eerst de stekker uit het stopcontact. Splits het vervolgens op volgens het ontwerp. Het proces bestaat over het algemeen uit het volgende:

  • Demonteer de bovenkant met de stamper, de vleesbuis en de trechter.
  • Verwijder vervolgens de schroef (die de materialen door de machine duwt), het mes en de slijpplaten (of de matrijs).
  • Draai ten slotte de afdekking voor de plaat en het mes los (waar de afgewerkte producten uitkomen).

Stap 3: Week De Onderdelen

Warm water en wat afwasmiddel zijn voldoende om alle metalen onderdelen te laten weken. Laat ze daar ongeveer 15 minuten staan om etensresten los te maken van de onderdelen en voedselvlekken te verwijderen die het staal kunnen verkleuren.

Opmerkingen: Laat geen gemotoriseerde onderdelen van uw elektrische slijpmachine weken. Gebruik in plaats daarvan vochtige handdoeken om de oppervlakken af te vegen en droog ze vervolgens af met nieuwe handdoeken.

Stap 4: Wrijf De Onderdelen

Nu ga je alle onderdelen met de hand wassen met een spons en vervolgens een flessenborstel om al het afval te verwijderen.

  • Gebruik de spons om het metalen deksel, de schroef en het mes schoon te maken.
  • Schakel vervolgens over naar de borstel om de binnenkant van de buis, trechter en plaat grondig te reinigen.
  • Spoel de items af onder stromend water om te eindigen.

Denk eraan om voorzichtig te zijn bij het schoonmaken van het scherpe mes om te voorkomen dat u zich snijdt. Om de hoeveelheid coating op de slijpdelen te verminderen, moet u letten op de druk die wordt uitgeoefend.

Stap 5: Maak De Molen Schoon

Je moet ook de buitenkant van je grinder opruimen. Gebruik een vochtige doek om al het afval aan de zijkanten van de machine af te vegen.

6: Droog De Onderdelen

Om roesten te voorkomen is het belangrijk om alles droog te houden. Het voorkomt ook elektrische ongelukken in het geval van een elektrische vleesmolen.

Droog de onderdelen af met handdoeken om overtollig water te absorberen. Laat ze aan de lucht drogen op een handdoek of rooster.

Bovendien moet u uw machine op een koele plaats bewaren om het risico van roesten en oxideren door toegang tot een hoog vochtgehalte in de lucht te verminderen.

Welke Soorten Botten Kun Je Met Een Vleesmolen Vermalen?

Met een vleesmolen kun je alle soorten botten malen, van kleine stukjes runderbot tot visgraten. Om bottenbouillon te maken, malen sommige mensen kippenbotten.

Er zijn een aantal dingen om te onthouden bij het malen van botten. Zorg er eerst voor dat de vleesmolen die u gebruikt sterk genoeg is om het werk te doen. Hoewel veel grinders kleine botten kunnen verwerken, heb je misschien een groter elektrisch model nodig of een handmatige om grotere botten te verwerken.

Ten tweede, maal de botten altijd in kleine porties. Als je te veel tegelijk probeert te malen, zullen ze de molen verstoppen en zal het moeilijk schoon te maken zijn. Zorg er ten slotte voor dat u handschoenen draagt bij het malen van botten. Ze kunnen scherp zijn en kunnen gemakkelijk in uw handen snijden.

Dus, als je op zoek bent naar een manier om meer voedingsstoffen aan je dieet toe te voegen, overweeg dan om wat botten te vermalen. U krijgt niet alleen de voedingsvoordelen van de botten, maar u krijgt ook de toegevoegde bonus van heerlijke bottenbouillon.

Conclusie

Een vleesmolen kan gebruikt worden om botten te malen, mits je over het juiste materiaal en de juiste machine beschikt. Het is het beste om voor een krachtig elektrisch model te gaan; anders helpt een heavy-duty handmatig model u ook bij het werk, maar het kost meer tijd en moeite.

We hopen dat u onze informatie nuttig vindt en dat het u zal helpen om u meer ontspannen te voelen in de keuken. Geniet van je kookkunsten!