Kun Je Niet-gaar Aardappelen Eten? Verrassend Antwoord

De aardappel is een van de meest populaire soorten voedsel ter wereld vanwege zijn algehele veelzijdigheid. Dit betekent dat je aardappelen op veel verschillende manieren kunt koken en bijna gegarandeerd dat ze heerlijk zullen smaken. Het kan zijn dat aardappelen niet gaar zijn, hoe goed je ze ook kookt. Is het oké om aardappelen te eten die niet gaar zijn?

Niet-gaar aardappelen kunnen worden gegeten, maar het wordt niet aanbevolen. Dat komt omdat ze niet echt goed smaken en een zetmeelachtige textuur hebben die niet goed aanvoelt in je mond. U kunt ook spijsverteringsproblemen krijgen als u ze eet.

Niet-gaar aardappelen zijn niet inherent gevaarlijk en zijn nog steeds vrijwel eetbaar. Maar het probleem is dat ze je niet de beste ervaring geven als je ze probeert op te eten. Dit is de reden waarom je ze niet zou moeten eten, zelfs als je ze echt kunt eten zonder grote problemen te ervaren. Om het beste uit je taters te halen, moet je ze goed koken.

Kun Je Niet-gaar Aardappelen Eten?

Er zijn niet veel voedingsmiddelen die op verschillende manieren kunnen worden gebruikt, evenals aardappelen. Omdat de aardappel zo veelzijdig is, kun je er bijna elk soort voedsel van maken en blijft hij heerlijk smaken. Je kunt ze in vingerdunne stukjes snijden en er friet van maken of je kunt gewoon een hele aardappel koken en pureren of eten zoals het is. Er zijn ook veel verschillende manieren om ervan te genieten, en de lijst is te lang.

Maar ongeacht hoe je je aardappelen kookt, er is nog steeds een kans dat je ze niet gaar laat, vooral als je de kooktijd verkeerd hebt getimed of als je nog een beginner bent. Kun je aardappelen eten die niet gaar zijn? Zijn ze zelfs eetbaar?

Ja, tot op zekere hoogte. Maar alleen omdat je ze kunt eten, wil nog niet zeggen dat je het zou moeten doen. Er zijn veel dingen die u moet weten over aardappelen die niet gaar zijn en waarom ze niet mogen worden gegeten.

Ze Kunnen Nog Steeds Giftig Zijn

Solanine is een giftige stof die voorkomt in rauwe aardappelen. Als ze rauw worden gegeten, bevatten aardappelen nog steeds een goede hoeveelheid solanine, die het lichaam zelfs kan schaden als ze in grote hoeveelheden worden ingenomen.

Niet-gaar aardappelen zijn in die zin geen rauwe aardappelen. Ze zijn gekookt maar nog eetbaar. Ze zijn eetbaar, maar niet giftig.

Er is echter nog steeds een kans dat er een kleine hoeveelheid solanine achterblijft in een onvoldoende verhitte aardappel, vooral als het dichter bij rauw is dan gekookt. Dat betekent dat je je lichaam zou kunnen schaden als je probeert een onvoldoende verhitte aardappel te eten. De kans is misschien klein, maar het is nog steeds beter om het zekere voor het onzekere te nemen.

De Smaak Is Gewoon Slecht

Simpel gezegd, rauwe en onvoldoende verhitte aardappelen smaken slecht. Ze komen niet in de buurt van de geweldige smaken die een gekookte aardappel met zich meebrengt. Met rauwe aardappelen heb je niet dezelfde ervaring. Dit komt omdat ze vaak te zetmeelachtig en kalkachtig zijn van het ongekookte zetmeel.

Terwijl aardappelen zetmeelrijk zijn, vermindert het kookproces ze. Dat betekent dat je een zachte bittere smaak overhoudt die eigenlijk een beetje zoet en toch behoorlijk hartig is. Dit is de reden waarom gekookte aardappelen zo veelzijdig zijn omdat ze goed passen bij elk soort voedsel.

Nog Erger Is De Textuur

Bovenop hoe niet-gaar aardappelen een smaak hebben die echt slecht is, maakt de textuur de hele ervaring alleen maar erger. Het ongekookte zetmeel geeft ze een vreemde textuur die zowel kalkachtig als zetmeelachtig is.

Niet gaar gekookte aardappelen zullen je een vreemde smaak in je mond geven vanwege hun textuur. In combinatie met zijn slechte smaak, is de hele ervaring gewoon iets dat je wilt vergeten.

U Kunt Spijsverteringsproblemen Krijgen

Ten slotte kan het eten van een onvoldoende verhitte aardappel je spijsverteringsproblemen bezorgen die je waarschijnlijk de hele dag met een ongemakkelijk gevoel zullen achterlaten. Dit is niet omdat deze aardappelen giftig zijn, maar alleen omdat ze nog steeds erg rijk zijn aan zetmeel en koolhydraten.

Hoewel koolhydraten belangrijk zijn voor een regelmatig dieet, is het probleem hier dat het zetmeel dat niet gaar gekookte aardappelen bevat, rauw is en erg moeilijk voor het menselijke spijsverteringsstelsel om af te breken. Als zodanig zal een rauwe aardappel, wanneer deze niet gaar is, worden geleverd met zetmeel dat onverteerbaar is en bijna geen voedingswaarde heeft. Pas als aardappelen gaar zijn, kan zetmeel in aardappelen worden verteerd en voedzaam gemaakt.

Niet-gaar gekookte aardappelen zijn niet noodzakelijk schadelijk voor het spijsverteringsstelsel, maar ze kunnen op de lange termijn problemen veroorzaken als het een gewoonte voor je wordt om niet-gaar aardappelen te eten. U kunt een opgeblazen, gasachtig of verstopt gevoel krijgen nadat u ze een paar dagen hebt geconsumeerd. Het is gewoon een ongemakkelijk gevoel.

Hoe Weet U Of Uw Aardappelen Goed Zijn Om Te Gaan?

Nu je weet waarom je geen onvoldoende verhitte aardappelen mag eten, ondanks het feit dat ze nog steeds eetbaar en niet helemaal gevaarlijk zijn, hoe zou je dan weten of je aardappelen al gaar zijn en klaar om te gaan?

Om te testen of je aardappelen goed gaar zijn, kun je er met een vork in prikken. Omdat het aardappelzetmeel voldoende zacht is geworden, moet de vork soepel door het binnenste van de aardappel glijden.

Als je vork niet door de aardappel kan, laat hem dan een tijdje in de pan of zet hem een paar seconden in de magnetron. Als het erom gaat te bepalen of de aardappel gaar is, is de sleutel de zachtheid.