Lijst Met Fruit Van A Tot Z Met Foto's

Fruit is tegenwoordig overal om ons heen, maar je bent er misschien niet zo bekend mee als je denkt. Er zijn veel vruchten met vreemde namen die je misschien nog niet eerder hebt gezien.

De post van vandaag geeft een uitgebreide lijst van fruit AZ.

Appel

Als het gaat om appelteelt, zijn ze niet de gemakkelijkste omdat ze vatbaar zijn voor insecten en ziekten. Dit is misschien de enige soort die overleeft in vijandige omgevingen.

Abrikoos

Deze roodachtige vrucht valt tussen perziken en pruimen en staat bekend om zijn zoete maar zure smaak.

Avocado

Avocado groeit het beste in warmere klimaten. Met een boterachtige textuur hebben deze vruchten een romige en nootachtige smaak.

Banaan

Een banaan is een geelachtige, hoge vrucht die in clusters van drie tot twintig te vinden is. Het kan al dan niet worden gezoet, afhankelijk van het type.

braambes

Bramen, die aan bramen (een soort stekelige struik) groeien, werden oorspronkelijk geïmporteerd uit Europa. Ze worden nu echter elk jaar door Amerikaanse boerderijen verbouwd.

Bosbes

Bosbessen zijn kleine blauw/paarse vruchten die hun oorsprong vinden in de Verenigde Staten. Ze zijn verkrijgbaar van juni tot en met augustus.

meloen

Cantaloupes behoren tot het meloengeslacht en hebben minder ruimte nodig. Ze ontwikkelen zich ook sneller dan honingdauw of watermeloen. Zodra ze een aangename geur hebben, pluk je ze en je zult een lichte opbrengst zien als je erop drukt.

Kers

Er zijn twee soorten kersen: zuur en zoet. Vanwege hun zoetheid en grootte zijn zoete kersen er in verschillende kleuren, variërend van donkerrood, karmozijnrood en zelfs zwartachtige hints. Lichtrode zure kersen bieden meer zoetheid.

Dauwbraam

Ze smaken vergelijkbaar met frambozen of bramen en gedijen goed in de meeste delen van Noord-Amerika. Ze zijn zoet en pittig omdat ze de voorkeur geven aan struiken boven wijnstokken.

doerian

Durian is een grote, taaie vrucht die opvalt tussen andere exotische vruchten. Het heeft een winterharde, doornige buitenhuid. Binnenin bevindt zich een enorm zaad en een stinkend, boterachtig, vla-achtig vlees.

Olifant Fruit

Dit is een kleine, bruine vrucht met een dikke, groenachtige buitenkant. Dit is een veelgebruikt ingrediënt in de Indiase keuken en Azië.

Feijoa

De feijoa, een kleine groenachtige vrucht die inheems is in Brazilië, is een van de beste bronnen van vitamine C.

Afb

Neolithische grotten tonen sporen van vijgen, een van de oudste vruchten ter wereld, daterend uit ongeveer 5000 voor Christus. Het Midden-Oosten gebruikt al eeuwen vijgen als hoofdingrediënt, vers of gedroogd.

Druif

Ze bevatten veel resveratrol, een antioxidante fytonutriënt die uw gezondheid kan verbeteren en uw risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten kan verminderen.

Pompelmoes

Het heeft een lichtzoete, maar niet te scherpe smaak, waardoor het een van de meest geliefde tropische citrusvruchten is. Het voedings-, antioxidant- en vezelgehalte kan u helpen gewicht te verliezen en uw cardiovasculaire gezondheid te verbeteren.

Guave

Guave is een tropische vrucht die geliefd is om zijn unieke, zoete en universeel aantrekkelijke smaak. Sommigen zeggen dat de smaak van het fruit vergelijkbaar is met een combinatie van aardbei en peer.

honingdauw

Honingdauw is een populaire zomertraktatie omdat het verfrissend, koel en aangenaam is. Als de schaal wat pluizig is, zijn ze klaar om te serveren.

Gehoornde Meloen

Deze jaarlijkse plant van Afrika gedijt in Zuid-Amerika, Azië en Californië. De schil wordt geelachtig oranje van kleur met hoorns wanneer deze volwassen is. De groenachtige, louche pulp biedt een banaanachtige smaak.

Jalapenos

Hoewel de Jalapeno tot de fruitklasse behoort, is hij pittig en scherp met verschillende heilzame eigenschappen.

Jabuticaba

Jabuticaba, een inheems in Brazilië, draagt enorme, dieppaarse druiven in plaats van stengels.

Kiwi

Hoewel de kiwi’s aanvankelijk uit China komen, was Nieuw-Zeeland het eerste land dat deze vrucht op de wereld bracht. De Kiwi, de nationale vogel van Nieuw-Zeeland, is de inspiratie voor zijn naam.

Citroen

Citroenen, een lid van de categorie citrusvruchten, zijn helder, rond en enigszins elliptisch. Het vruchtvlees is lichtgeel, sappig en heeft een zure smaak.

Limoen

Limoen is een zure, mollige en briljant groene citrus. Het zijn voedzame superkrachten die een hoog gehalte aan vitamine A, antioxidanten en verschillende micronutriënten bevatten.

Longan

In het wild groeien longans in bosjes zo groot als een grote druif. Naast de geweldige natuurlijke zoetheid en sappigheid, zijn tropische smaken aanwezig met een heerlijke muskus/funkiness.

Lychee

Deze subtropische verrukking is nu te vinden in Californië. Het is zoet en heerlijk, met witachtig vruchtvlees en een rode schil.

Mandarijn

De mandarijn, een kleine citrusvariëteit met een dunne schil, is doorgaans minder scherp dan gewone sinaasappels. Ze zijn inheems in India en hebben door China gereisd, waardoor ze de naam mandarijn hebben gekregen.

Mango

Vezelige membranen met dennenachtige smaak zijn enkele van de redenen waarom een paar mensen deze vrucht niet waarderen. Sommige mensen vinden het gladde vlees echter heerlijk.

Mangosteen

Fruit van de tropen, de mangosteen heeft een aangename en zure smaak. Vanwege de rijke violette tint wordt het soms Purple Mangosteen genoemd. Het heerlijke vlees aan de binnenkant is daarentegen puur wit.

Noni

Deze vrucht is jaarrond verkrijgbaar in Azië. Als het volwassen is, heeft het een vieze geur. Zelfs de naam braakselfruit of kaas komt in me op. Desondanks is het een traditioneel ingrediënt boordevol voedingsstoffen op de eilanden in de Stille Oceaan.

Olijf

Olijven worden vaak met zout behandeld om hun zoetheid en vochtigheid te verliezen, maar ze horen nog steeds in deze categorie. Deze kleine, hartvriendelijke kleine dingen bestaan al eeuwen en zijn nu te vinden in Californië, het Midden-Oosten, Europa en Zuid-Europa.

Oranje

Sinaasappels zijn een citrusvrucht die rijk is aan voedingsstoffen en weinig calorieën bevat. Ze bevorderen een gezonde huid en verlagen het risico op het ontwikkelen van verschillende ziekten.

Passievrucht

Het tropische fruit is overal ter wereld gemakkelijk verkrijgbaar. Het heeft een heldere, stevige buitenkant en een heerlijke, met zaad gevulde kern. De paarse en gele varianten zijn het meest verspreid.

Papaja

Papaja’s bevatten veel vitamine A, vitamine B en vitamine C. Ze hebben ook vitamine E, wat helpt bij het voorkomen van hartaandoeningen.

Perzik

Perziken met een gematigd klimaat zijn de enige vruchten die de essentie en schoonheid van de zomer kunnen vastleggen. Helaas kunnen deze perziken meestal niet langer dan 10-15 jaar vrucht dragen.

Peer

Peren zijn zacht en delicaat met een vezelige kern. Ze zitten ook vol met antioxidanten, fytochemicaliën en voedingsvezels, waardoor ze een gezonde traktatie zijn voor mensen van alle leeftijden.

Dadelpruim

Dadelpruimen zijn rijk aan vitamine A en C. Ze bevatten ook mangaan dat helpt bij de bloedstolling. Ze bevatten ook antioxidanten die het risico op veel belangrijke gezondheidsproblemen, waaronder beroertes en kanker, aanzienlijk verminderen.

Ananas

Ananas kan de spijsvertering ondersteunen, het immuunsysteem versterken en genezing na operaties bevorderen.

Pruim

Het gehalte aan antioxidanten is verantwoordelijk voor de ontstekingsremmende eigenschappen en celbeschermende eigenschappen van pruimen. Ook hebben hun antioxidante polyfenolen een gunstige invloed op de botten en kunnen ze de cardiovasculaire gezondheid of diabetes aanzienlijk verbeteren.

Granaatappel

Granaatappels zijn rijk aan vitamines zoals vitamine A, vitamine B en vitamine C.

Pomelo

Pomelo-fruit is rijk aan antioxidanten zoals vitamine C. Het bevat ook eiwitten en vezels, verbetert het metabolisme en geeft je een langdurig vol gevoel na het eten.

Kweepeer

Door de wollige buitencoating en de zure binnenkant is de kans groot dat kweepeer je niet aanspreekt.

Ramboetan

Er is iets wilds aan deze Zuidoost-Aziatische fruitlook. Shell is een levendige rode kleur, en de aanhangsels zijn chartreuse groen. Kenmerkend is de zoete, lichtzure smaak van ivoorvlees.

Framboos

Frambozen zijn een uitgebalanceerde combinatie van pittig, zoet en weelderig. Frambozen kunnen zowel in de zomer als in de herfst groeien en gedijen in koudere gebieden dan ander fruit.

Aardbei

Aardbeienzaden zitten aan de buitenkant van aardbeien, dus ze zien er niet uit als bessen. Naast het beschermen van uw cardiovasculaire gezondheid, helpen ze ook het HDL-cholesterol (goed) te verhogen, hypertensie te voorkomen en kanker te voorkomen.

Tomatillo

Ondanks zijn uiterlijk en gebruik in de Mexicaanse hartige keuken, is het helemaal geen groente. Botanisch gezien is de tomatillo een vrucht. Hoewel de in de winkel gekochte variëteiten duur kunnen zijn, zijn ze gemakkelijk te kweken in je eigen achtertuin.

Je moet ze veel ruimte geven en ze op dezelfde manier behandelen als tomaten. Het perfecte moment om ze te verzamelen is wanneer de papierachtige huid begint te drogen.

Tomaat

Tomaten zijn de belangrijkste bron van lycopeen (een antioxidant die wordt geassocieerd met een aantal medische voordelen, waaronder een lagere kans op het ontwikkelen van cardiovasculaire problemen of kanker). Vitamine C, kalium, foliumzuur en vitamine K zijn er ook in overvloed.