Macchiato Versus Cappuccino. Ochtend Tot Avond Koffie Fix

Niet ieders smaakpapillen kunnen zich committeren aan de volledige intensiteit van een espresso-shot. Daarom is de combinatie melk+espresso zo populair.

Hoe kies je welke van deze schijnbaar eindeloze opties je wilt gebruiken? beste compliment voor je dag? Daarvoor waren ze hier. Lees verder voor een volledige vergelijking van twee van de meest populaire milk+espresso-dranken: de macchiato en de cappuccino.

Het Melken

het is espresso.

Zowel de macchiato als de cappuccino bevatten een mengsel van melkproducten en espresso. Ze behoren nu tot de meest populaire melkdranken op basis van espresso, waaronder mokka’s en lattes.

Het belangrijkste verschil tussen deze dranken is echter hoeveel melk er precies in zit.

Macchiato-overzicht

Laten we beginnen met een snelle afbouw van de macchiato. Dit artikel geeft een uitgebreid overzicht van de drank.

Macchiato is Italiaans voor gekleurd of gemarkeerd. Dit is een indicatie van het doel van de drank. Of je nu een espresso macchiato of een latte macchiato drinkt, je krijgt veel gestoomde melk of espresso met slechts een scheutje van het andere ingrediënt.

Espresso Macchiato

Espresso Macchiato

Dit krijg je als je in een coffeeshop om een macchiato vraagt.

Op zoek naar cadeau-ideeën? Bekijk onze top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers voor 2021

Deze drank wordt meestal geserveerd in een espressokopje of kleine witte keramische kopjes. Het is klein en het verrast vaak degenen die niet gewend zijn aan de enorme verheerlijkte koffie in latte-stijl die meestal in coffeeshops wordt aangeboden.

De barista bereidt een espresso macchiato door een shot espresso te trekken en er een paar theelepels gestoomde melk in te gieten. Er zit een heel klein beetje schuim bovenop en de gestoomde melk is net genoeg om de intensiteit van de opname een beetje te dempen.

Latte Macchiato

Latte macchiato

Als je in een coffeeshop bent, vraag dan om deze macchiato.

De latte macchiato bestaat uit een glas van 340 gram dat voor ongeveer 1/3 tot 1/2 gevuld is met gestoomde melk. Vervolgens wordt er heel langzaam één shot of minder espresso toegevoegd. Dit resulteert in een laagdrankje vergelijkbaar met gewone latte.

Het verschil tussen deze twee is dat de espresso tussen het melkschuim of de gestoomde melk moet worden geplaatst, in plaats van eronder.

Cappuccino-overzicht

Een macchiato klinkt misschien eenvoudig, maar een cappuccino is heel anders. Het heeft een stijl die dichter bij de gelaagde macchiato ligt. De smaak is dichter bij de espresso macchiato.

Deze goed uitgebalanceerde, zuurarme espressodrank bevat gelijke hoeveelheden gestoomde melk en schuim. De melkproducten complimenteren de gedurfde espressosmaak in plaats van deze te overweldigen. Toch is de espresso macchiato nog een flink stuk sterker dan deze.

Lets Talk-verhoudingen

De verhoudingen van een cappuccino zijn het belangrijkste aspect. Het moet 1/3 espresso, 1/3 gestoomd en 1/3 melkschuim bevatten. Deze gelaagdheid geeft je een unieke ervaring, omdat de espresso bij elke slok intenser wordt.

Deze drank wordt geserveerd in kopjes van 170 gram in gespecialiseerde coffeeshops. Velen geven echter nog steeds de voorkeur aan de witte keramische look. Goed getrainde barista’s kunnen nog steeds zien of de drank correct is gemaakt door te kijken naar het gewicht ervan.

Varianten

Net als de macchiato heeft de cappuccino een paar populaire varianten, waaronder de natte cappuccino, droge cappuccino en kurkdroge cappuccino.

De natte cappuccino bevat meer gestoomde melk, waardoor hij qua smaak meer op een latte lijkt. Daarentegen heeft de droge cappuccino minder gestoomde melk en soms wat extra schuim. Ten slotte heeft de bone dry absoluut geen gestoomde melk en een grote portie melkschuim.

Alles Draait Om Timing

De macchiato is eigenlijk ontwikkeld als een middel om later op de dag espresso te drinken. Cappuccino’s zijn een populaire keuze voor koffie in de ochtend. Je krijgt genoeg espresso om wakker te worden, en genoeg melk zodat je je niet uitgeput voelt.

Traditioneel (dwz. Cappuccino’s zijn traditioneel verbannen voor het ontbijt in de Italiaanse koffiecultuur. De macchiato is gemaakt om espresso tot in de middag te laten sluipen. De macchiato is een veilig alternatief voor cappuccino’s en forespresso-shots.

De melkachtige en gelaagde dynamiek van de cappuccino is perfect voor een progressieve ochtendwandeling. De iets meer gematigde macchiato daarentegen is geweldig voor de energie van de middag.

Afsluiten

Kortom, een macchiato zal een iets intensere smaak hebben dan een cappuccino. Maar de melk maakt het minder vet dan een rechte espresso. Het is perfect voor koffie tussen de middag.

Aan de andere kant is een cappuccino iets subtieler van smaak omdat je voornamelijk begint met schuim en melk, terwijl de espressosmaak langzaam inwerkt. Dit resultaat van de gelaagdheid maakt het geweldig voor een zachte ochtend zonder zo melkachtig te zijn als een latte .

  • Hoe te brouwen?
  • Hoe te brouwen?

    Deze stappen laten u zien hoe u Turkse koffie kunt maken zonder ibrik. Je kunt ook leren hoe je het op de juiste manier kunt serveren voor een geweldige ervaring.

  • Hoe te brouwen?